malgratcomunicacio.cat

En directe

Xassís de l'ecoRZ 2016. Foto: Holmio Consulting SL

Un xassís fet a Malgrat és la base d'un dels millors monoplaces elèctrics de la Formula Student

Estudiants d'enginyeria de l'Escola Superior d'Enginyeries Indstrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa es van posar en contacte l'any passat amb l'empresa del malgratenc Joan Turró per demanar-li que els ajudés a construir el xassís de l'ecoRZ de 2016. Un monoplaça elèctric que enguany tornarà a participar al certamen internacional Formula Student, que aglutina equips d'universitats de tot el món per posar a prova els cotxes dissenyats pels mateixos estudiants. L'any passat, l'ecoRZ va fer bons resultats en les competicions del Regne Unit, Alemanya, Espanya i Austràlia, on va aconseguir la primera posició absoluta de vehicles elèctrics.Publicat:
08-06-2017 / 08:35:55
Actualitzat:
08-06-2017 / 12:43:45

"Primer van venir amb tot ple d'ordinadors i plànols en 3D i els vaig que paressin, que nosaltres posaríem les hores i els soldadors i que ells hi treballessin. Més del 90% de la construcció del xassís és obra dels alumnes", ha explicat Joan Turró, propietari de l'empresa malgratenca Holmio Consluting SL, que l'any passat va rebre la visita dels alumnes de la Universitat Politècnica de Barcelona per tal que els ajudés a fer el xassís de l'ecoRZ de 2016.

Al taller de Joan Turró es va materialitzar el redisseny del xassís multi-tubular d'acer, que no només contribueix a augmentar el confort del pilot, sinó que també comporta un centre de gravetat més baix i, unit a l'augment de les vies, un millor pas per corba. Turró ha explicat que "per construir el xassís s'ha hagut de fer una taula especial, plana, i sobre aquesta, i a partir dels dibuixos en tres dimensions, s'ha anat fent". L'estructura del cotxe s'ha adaptat al motor que porta. "Un motor elèctric de 115 quilowatts fets a la Xina", ha detallat Turró. L'equip, l'UPC ecoRacing, sempre opta per materials i processos sostenibles.

L'ecoRZ va competir l'any pasat a Anglaterra, Itàlia, Alemanya, Montmeló i a Austràlia, en el marc del certamen internacional Formula Student, que aplega equips d'universitats d'arreu del món per posar a prova els cotxes dissenyats pels estudiants. La competició permet sotmetre l'equip i el cotxe a diferents proves per tal que els jutges puguin avaluar quin és el millor projecte. El monoplaça de l'UPC va ser el més eficient al Regne Unit i a Alemanya; va aconseguir la primera posició d'equips espanyols a Montmeló; i va quedar primer a Austràlia en la categoria de vehicles elèctrics i en la prova de disseny.

L'UPC ecoRacing tornarà a competir aquest estiu a la Formula Student amb l'ecoRZ i alguns retocs al xassís que s'han fet aquests dies al taller de Joan Turró. Per la seva banda, Turró ja té un nou projecte sobre la taula: uns alumnes que estudien a Girona volen fer una moto. L'empresari malgratenc espera conèixer els detalls de la proposta ben aviat.

Galeria d'imatges

L'ecoRZ 2016 a Anglaterra l'any passat. Foto: UPC ecoRacing

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits