malgratcomunicacio.cat

En directe


Malgrat de Mar acollirà demà la primera reunió de la taula de treball sobre el Delta de La Tordera

La primera trobada de la taula de treball sobre el Delta de La Tordera tindrà lloc demà dijous a les 9:30h a la sala polivalent del Centre Cultural. Aquesta taula té com a objectiu redactar un pla d'actuació integral de recuperació del Delta de La Tordera, de la Platja de la Conca i de la Punta de La Tordera, així com de la platja de s'Abanell de Blanes. L'Ajuntament de Malgrat va aprovar per unanimitat la creació d'aquesta taula de treball en el ple ordinari del mes de març.Publicat:
07-06-2017 / 08:48:20
Actualitzat:
06-06-2017 / 13:29:27

La iniciativa contempla que el pla d'actuació integral que en sorgeixi proposi quines han de ser les accions que s'han de portar a terme per retornar l'equilibir al Delta de La Tordera i les platges, així com que coordini les figures de planejament i protecció conjunta d'aquest espai natural. 

La proposta aprovada preveu que a la taula de treball hi hagi representació dels ajuntaments de Malgrat de Mar, Blanes, Tordera i Palafolls, així com de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la Direcció General de Costes de la Generalitat, la Demarcació de Costes de l'Estat espanyol a Catalunya, del Centre d'Estudis Avançats de Blanes, l'Observatori de la Tordera, entitats mediambientals i els propietaris dels càmpings afectats a banda i banda del riu. 

Núria Casajuana (CUP), tercera tinent d'alcalde, explica que "totes les administracions donen per fet, i per cert, que hi ha una degradació i una pressió al Delta i sobre el litoral". "S'ha d'intentar arribar a un consens de cara a unes possibles solucions, que definitives no sabem si ho són, però, com a mínim, donar una mica de llum a partir de la visió dels experts", ha afegit Casajuana.

La tercera tinent d'alcalde ha defensat també que "es tracta de dir cap a on podem anar amb una visió de futur i, fins i tot, per no abocar tants diners cada any perquè cada any és un drama".

La proposta de creació de la taula afirma que un grup d’experts ha estudiat el què succeeix al Delta i conclouen en diferents solucions estructurals per arranjar el problema de la pèrdua de sorra de la platja i que suposen canvis de gestió i actuacions en la zona del Delta. Com que les diferents mesures que es proposen des de l’àmbit científic afecten a diferents administracions, municipis i propietats, la taula de treball vol ser un espai de trobada on coordinar accions, mètodes i finançament de les actuacions.

 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits