malgratcomunicacio.cat

En directe


La boca de la mina de la rotonda de Can Palomeres ja està enllestida

Les tasques d'arranjament de l'interior de la rotonda de Can Palomeres, que dóna accés al municipi per la zona sud, avancen a bon ritme. La porta de la mina i les instal·lacions de reg internes ja estan enllestides. En les properes setmanes es duran a terme diversos treballs de jardineria. La idea és que la reproducció a escala real de tres vagonetes presideixi la rotonda. Els tres elements es col·locaran aquest estiu sobre una via que conduirà a la simulació de la boca d'una de les mines. El mur, que serveix de base al monument, no es veurà.Publicat:
06-06-2017 / 11:23:54
Actualitzat:
06-06-2017 / 12:18:36

La simulació de la boca d'una de les mines de Can Palomeres ja s'ha col·locat a la rotonda d'accés al municipi per la zona sud. S'ha construït sobre la cara del mur que es veu des dels accessos de la carretera N-II al poble. La idea és que dues vagonetes de ferro de tamany real es col·loquin en els propers mesos damunt d'una via que anirà a parar a la boca de la mina. La tercera vagoneta, estarà volcada, com si s'estés buidant el material de rebuig. El mur de dos metres i mig, que serveix de base al monument, no es veurà.

A l'altra cara de la rotonda s'hi recrearà la zona boscosa del Turó d'en Serra amb espècies arbustives, que s'adaptaran a l'espai. Aquesta zona verda, que es veurà quan se surti del poble, s'integrarà al paisatge. La proposta contempla que la rotonda esdevenigui un element més de l'entorn i sigui la carta de presentació del turó, on hi ha les restes de les mines.

Mireia Castellà (JXM), regidora d'Urbanisme i Obra Pública, ha detallat que en les propers setmanes "El Molí d'en Puigvert farà els treballs de jardineria interior de la rotonda, és a dir, els nivells, els parterres, les graves o els triturats, entre d'altres". "Només quedarà la part d'enjardinament de plantació sense reg, que es farà entre el setembre i octubre perquè és el moment ideal per fer-ho", ha afegit Castellà.

La voluntat de dedicar aquesta rotonda a les mines de Can Palomeres segueix la filosofia de l'Ajuntament de voler retre un petit homenatge als sectors que són o han estat un motor econòmic pel poble. En aquest sentit, la rotonda de les Mines de Can Palomeres, s'afegirà a la de l'antiga màquina de fil de 1948 d'enllaç entre l'avinguda de la Mediterrània i el carrer de Girona, que recorda la Fàbrica de l'Aigua i l'activitat tèxtil que durant molts anys es va dur a terme a Malgrat de Mar; al tractor antic cedit pels germans Narcís i Pere Aubanell, ubicat a la rotonda que enllaça el Camí del Pla amb el Pla de Grau, davant de la Cooperativa, que es va dedicar a la pagesia; o la màquina de vapor, que presideix la rotonda d'accés al polígon industrial de Can Patalina i que recorda l'era industrial.

Galeria d'imatges

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits