malgratcomunicacio.cat

En directe


Malgrat de Mar es replantejarà si cal mantenir l'agermanament amb Càrdenas

La relació entre Malgrat de Mar i Cárdenas ara mateix és només econòmica i es gestiona a través del Fons Català de Cooperació. El regidor de Solidaritat i Cooperació, Paco Márquez (CUP), considera que "falta més implicació emocional" entre els dos municipis i que cal preguntar-se a nivell de poble si s'ha de mantenir aquest agermanament. Márquez va prendre part a finals de maig en una reunió a la seu del Fons Català de Cooperació per, precisament, reflexionar sobre les relacions que mantenen els municipis catalans amb els de Nicaragua.Publicat:
06-06-2017 / 08:52:57
Actualitzat:
06-06-2017 / 10:56:22

La trobada, organitzada a finals de maig pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, va permetre que l'ambaixador de Nicaragua, Carlos Midence, els municipis agermanats amb pobles nicaragüencs, ONG's, entitats i persones vinculades amb la cooperació internacional i el desenvolupament, avaluessin la situació actual dels agermanaments. També va permetre conèixer de primera mà la línia de treball del govern de Nicaragua i debatre accions futures.

En el transcurs de la reunió es va proposar el replantejament dels agermanaments. Paco Márquez (CUP), regidor de Solidaritat i Cooperació, ha explicat que Nicaragua s'ha anat transformant en els darrers anys i, tot i ser el segon país amb l'índex de pobresa més alt de l'Amèrica Llatina, les seves estructrues de govern van transformant aquesta realitat de país. Márquez ha detallat que ara cal conèixer "quin és el paper que vol adquirir el nou govern de Nicaragua amb el tema dels agermanaments i decidir si nosaltres hi estem d'acord". "Després ens hem de plantejar si realment considerem que cal mantenir aquest agermanament. Jo, personalment, crec que sí s'ha de mantenir", ha afegit Márquez. El regidor diu, però, que la decisió s'ha de prendre de manera consensuada i "és important que la societat civil del municipi s'hi impliqui".

El regidor de Solidaritat i Cooperació ha defensat també la necessitat de fer campanyes de sensibilització per fomentar un vincle emocional amb la població i no només econòmic. En aquest sentit, s'ha proposat, per exemple, la cooperació tècnica, és a dir, que en el cas de Malgrat de Mar "tècnics de la casa treballin sobre projectes de Cárdenas".

La trobada de finals de maig a la seu del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament també va servir per pactar una nova reunió que haurà de servir per aclarir quin model de cooperació vol i necessita Nicaragua.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits