malgratcomunicacio.cat

En directe


Prop d'un centenar de persones demanen consell als farmacèutics per prevenir el càncer de pell

5 farmàcies del poble han sortit avui al carrer per donar consell sanitari als ciutadans sobre com protegir-se del sol de manera adequada i han examinat el risc de la població de patir un càncer de pell a través d'un qüestionari de salut. Ho han fet en el marc d'una campanya de prevenció i detecció precoç del càncer promoguda pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona amb la col·laboració de l'Hospital Clínic i les Regidories de Salut Pública i Comunitària. Els farmacèutics han derivat al metge alguna de les persones que s'han apropat avui a la plaça de l'Església.

 Publicat:
01-06-2017 / 19:22:55
Actualitzat:
01-06-2017 / 20:05:45

Les farmàcies Óscar Llansó, Viladevall, Juan, Von Carstenn i Arniges han sortit avui al carrer durant tot el dia per a sensibilitzar els malgratencs i malgratenques sobre el càncer de pell. Sota el lema Abans de deixar-t'hi la pell, consulta, han instal·lat una carpa a la plaça de l'Església per apropar-se als ciutadans i oferir-los la possibilitat de conèixer els seus factors de risc de patir la malaltia.

Victòria Arniges, farmacèutica del poble i coordinadora de la regió de Girona Sud, s'ha mostrat molt satisfeta amb la participació dels malgratencs i malgratenques. Arniges ha explicat que "prop d'un centenar de persones s'han apropat per informar-se". "Hem fet una enquesta en la qual es feia algunes preguntes com ara com es protegien del sol, si havien patit algun càncer de pell o si tenien algun tipus de lesió, i fèiem un comptatge de les pigues dels dos braços. En funció del valor que ens donava i del risc que crèiem que podien tenir, se'ls donava un consell o se'ls derivava al metge", ha detallat Arniges. En aquest sentit, la farmacèutica ha confirmat que han trobat alguns ciutadans, pocs, que se'ls ha derivat al metge per tal que els controli les pigues.

Entre les recomanacions que fan els farmacèutics hi ha posar-nos crema solar abans de sortir de casa amb un factor de protecció 50 com a mínim, utilitzar gorres, ulleres de sol i samarretes, i hidratar-nos bé. Cal tenir especial cura amb els infants.

La campanya Abans de deixar-t'hi la pell, consulta, que impulsa el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona amb la col·laboració de l'Hospital Clínic, s'allargarà fins el 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell. Mentre duri la campanya, els ciutadans poden visitar les farmàcies que hi participen per tal que els avaluïn els seus factors de risc de patir càncer de pell. Més de 300 farmàcies de la demarcació de Barcelona participen en aquesta iniciativa de prevenció i detecció precoç del càncer de pell.

 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits