malgratcomunicacio.cat

En directe


Els ve´ns de Malgrat Nord revaliden les conclusions del F˛rum CiutadÓ

L'equip tŔcnic redactor de la diagnosi del barri de Malgrat Nord va presentar dijous passat a la nit al Pavellˇ Germans Margall el treball de camp fet en els darrers mesos. La diagnosi centra el focus d'atenciˇ sobre la xarxa viÓria, l'estat d'alguns habitatges, els espais p˙blics, les zones verdes i els equipaments. Aquesta radiografia del barri es va enriquir amb aportacions que vam fer els ve´ns i ve´nes, els quals van insistir a demanar que es considerin les opinions recollides el passat mes de gener al F˛rum CiutadÓ. La diagnosi donarÓ pas a un projecte d'actuacions que cal fer al barri i a una nova trobada amb el ve´nat.Publicat:
30-05-2017 / 08:48:54
Actualitzat:
30-05-2017 / 09:23:37

Els tècnics encarregats de fer la diagnosi dins el projecte de regeneració urbana al barri de Malgrat Nord amb l'objectiu de dinamitzar i millorar el veïnat, subvencionat per la Diputació de Barcelona, van exposar el treball de camp fet en els darrers mesos. Van exposar la transformació que ha patit aquest veïnat del poble des de la seva creació a final dels anys 60 al voltant dels pisos de Sant Nicolau fins a data d'avui. El treball de camp dibuixa la diagnosi tenint en compte elements físics i socials del barri: des de la xarxa viària, els espais públics, les voreres, les zones verdes, els equipaments, l'estat dels habitatges, fins a un estudi demogràfic i social dels seus habitants. 

L'exposició d'aquests treballs va donar peu que els veïns i veïnes fessin més aportacions en temes com la gestió de les comunitats de veïns o la sobreocupació de pisos. Les persones assistents a l'acte van insistir a demanar que s'inclogui en aquest projecte del barri les opinions i propostes que ja va expressar el passat mes de gener durant la celebració del Fòrum Ciutadà. 

La portaveu del govern municipal, i regidora d'Habitatge, Neus Serra (PDeCAT), ha reconegut que la trobada "va començar una mica amb tensió perquè s'havia començat a fer una tasca amb el fòrum ciutadà i hi ha hagut un parèntesi fins que no s'ha pogut presentar la diagnosi". "Tot i això, hem sortit de la reunió satisfets perquè vam poder arribar a una entesa amb els veïns que hi van participar", ha afegit Serra.

El següent pas serà ara acabar de redactar el document final de la diagnosi per tal d'exposar-lo al públic. Ramir Roger (ERC), regidor de Participació Ciutadana, ha destallat que després "es farà una sessió de retorn" i que "nosaltres com a Ajuntament tindríem tots els elements necessaris per començar a actuar".

La Diputació de Barcelona va concedir al consistori malgratenc un ajut de 18.150 euros per portar a terme la diagnosi del barri, que determinarà les actuacions que es portaran a terme. L'objectiu és analitzar la realitat social, econòmica i urbanística de Malgrat Nord i establir les actuacions i estratègies que s'han desenvolupar en els propers anys. 

Galeria d'Óudios

NotÝcies

Totes les notÝcies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

RÓdio a la carta Programes Contacte

MLGVisiˇ

Xarxes Socials

ButlletÝ

Qui som

CrŔdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - AvÝs legal - CrŔdits