malgratcomunicacio.cat

En directe

Un moment de la darrera sessió de seguiment del projecte.

El projecte de Llei de Barris del Castell i la Verneda, executat en un 90%

El comitè d'avaluació del barri del Castell i la Verneda es va reunir divendres passat per fer el seguiment periòdic de l'execució del projecte. Regidors del govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, es van reunir amb representants de diferents organismes de la Generalitat de Catalunya, així com de les associacions de veïns de La Verneda i Pepet Caralt. En aquests moments, ja s'ha executat un 90% del projecte, que s'acaba a final d'aquest 2017.Publicat:
30-05-2017 / 08:01:24
Actualitzat:
29-05-2017 / 15:14:46

El comitè d'avaluació del Barri del Castell i La Verneda va celebrar divendres passat la vuitena sessió de seguiment del projecte d'intervenció integral, que es va posar en marxa al març de 2008. Segons es va exposar a la reunió, a nivell econòmic s'ha executat i justificat un 90 % de la despesa prevista, que era de 7.805.429,50 euros.
 
En l'àmbit de la millora de l'accessibilitat dels carrers, es va explicar com s'han executat les obres dels carrers Castell, Hug Descolomer, Tordera, Montnegre, Montseny, Canigó, Segre, Rost, Paula Delpuig i part de Passada. En relació a l'accessibilitat també es va exposar que des de la seva posada en funcionament, l'any 2010, fins avui l'ascensor inclinat del Parc del Castell ha realitzat prop d'un milió de viatges, resultant ara una instal·lació imprescindible. La mitjana diària de viatges és de 393, i lleugerament superior els dies feiners i els mesos d'estiu.
 
Neus Serra (PDeCAT), regidora d'Habitatge, ha explicat que "els veïns han fet aportacions i algunes crítiques". "Hi ha resultats o algunes intevencions que s'han fet que no han satisfet del tot", ha destacat Serra. La regidora també ha detallat que els veïns han demanat "accions que han quedat pendents per fer com, per exemple, el cablejat de la corrent". Tot i això, Serra considera que, en general, "el balanç és positiu".
 
Pel que fa a la dinamització social es va exposar el treball fet amb les associacions i com es va aconseguir que el Centre Cívic fos un motor de la cultura com a mitjà de transformació social, convertint-se en un equipament de referència per a tot el municipi. En aquest sentit, Serra assegura que ja es treballa per "recuperar la idea originària del què era el Centre Cívic". "Em sap molt greu que, després de tot l'esforç que s'ha fet per tirar endavant aquest projecte, que la gent que viu al barri se senti tan distanciada del Centre Cívic. En algun moment hem perdut el camí i l'hem de recuperar", ha afegit Serra.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits