malgratcomunicacio.cat

En directe


El debat sobre la mobilitat continuarà el pròxim 6 de maig

L'Ajuntament convida la ciutadania a prendre part en la consulta sobre el pla de mobilitat del poble, que es farà el proper 6 de maig. A través de tallers de treball, els veïns i veïnes podran exposar les seves queixes, inquietuds i propostes sobre quina ha de ser la mobilitat a Malgrat de Mar durant els propers 6 anys. Les inscripcions són obertes fins el 28 d'abril. Dijous es va celebrar una primera sessió de participació amb l'exposició de les línies de treball del Pla de Mobilitat i la recollida de les opinions de la ciutadania assistent. Una cinquantena de persones van exposar diverses problemàtiques que es viuen al poble com la falta de senyalització, la circulació de camions de mercaderies, el mal funcionament del GPS al municipi i l'eix Girona-Passada, entre altres.Publicat:
24-04-2017 / 12:22:37
Actualitzat:
24-04-2017 / 13:53:13

La regidora Núria Casajuana (CUP) va exposar a la sessió de dijous que el govern municipal -format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP- ha decidit ampliar el procés de participació previst inicialment al contracte signat a l'empresa Mcrit -responsable dels treballs de revisió del pla de mobilitat. "Hem considerat que ha de ser una participació més àmplia, que no hi havia prou amb fer una sessió, i per això hem preparat un nou calendari de treball", ha detallat. 

Aquesta participació, que s'ha consensuat amb Mcrit, inclou una jornada de tallers de treball que tindrà lloc el proper dissabte 6 de maig a l'Arxiu Municipal. De 10 h a 13 h, les persones interessades a participar-hi treballaran en grups d'entre 5 i 8 persones amb un dinamitzador. Aquests grups de treball exposaran, deliberaran, debatran i arribaran a conclusions sobre vianants, bicicletes, transport públic, vehicles a motor i aparcaments. A més, segons ha explicat Núria Casajuana, també debatran i opinaran sobre dos dels temes que a la sessió de dijous es van constatar com a destacats: l'eix Passada-Girona i el transport de mercaderies pesades. 

Per participar en aquests tallers, només cal enviar un correu electrònic amb el nom i el telèfon de contacte a mobilitat@ajmalgrat.cat. El termini per fer-ho és fins el 28 d'abril. Posteriorment, a aquesta sessió  el proper 18 de maig es faran públics els resultats de la participació ciutadana tant a l'empresa que fa la revisió com a la ciutadania. 

La regidora ha afirmat que "el que s'havia contractat per l'anterior govern no era un procés de participació real". En aquest sentit, ha afegit que"hem intentat amb el temps que tenim, que no és gaire perquè ha d'estar fet abans de juny, dignificat aquesta participació ciutadana". 

 

La sessió de dijous

Dijous a la nit es va portar a terme una primera sessió participativa a l'Arxiu Municipal, en la qual es van presentar les línies de treball del Pla de Mobilitat. L'alcaldessa, Carme Ponsa (JXM), va agrair l'assistència de la cinquantena de veïns i veïnes i va remarcar la voluntat del govern municipal d"atorgar a la població el protagonisme en els processos de gestió municipal". A l'acte també van assistir els regidors de PDeCAT, ERC, i els de l'oposició.

L'inspector en cap de la Policia Local de Malgrat de Mar, Joaquim Martínez, va detallar el procés de la mobilitat al municipi des que es va redactar el pla de mobilitat l'any 1998 i els diferents treballs que s'han portat a terme com el pla d'aparcaments al 2002, el d'accessibilitat al 2005, el de seguretat viària al 2007 i el de seguretat local al 2011, entre altres. Va detallar que les prioritats dels plans de mobilitat són sempre els vianants i els ciclistes, i que en darrer lloc, la preferència és per al cotxe i la moto. 

D'altra banda, la presidenta de l'Associació Eix Passada - Girona, Núria Girons, ha explicat que la valoració que fan els veïns sobre aquesta sessió és positiva, ja que "vam poder transmetre totes les nostres propostes, inquietuds i idees que tenim".

Per la seva part, Judit Requena de l'empresa Mcrit va exposar les diferents fases dels treballs de revisió i va destacar que els plans de mobilitat tenen una vigència d'uns 6 anys. La regidora Núria Casajuana va explicar el procés de participació ciutadana que se seguirà i va dir que "res és inamovible, per això som aquí, perquè si es pot millorar es millorarà i si s'ha de canviar, es canviarà". 

 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits