malgratcomunicacio.cat

En directe


ERC presenta una moció pel desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera

El grup polític municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya presenta una moció pel desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera que es debatrà en el ple ordinari del mes d'abril, aquest dijous 6 d'abril a les 19 h.Publicat:
04-04-2017 / 11:35:48
Actualitzat:
05-04-2017 / 09:39:18

ERC exposa que el desdoblament de la carretera nacional A2, al seu pas per les comarques de Girona, és una de les principals reivindicacions i necessitats d'aquest territori. A més, ha afegit que els trams que sempre s'havia previst desdoblar s'hi inclou el de Maçanet de la Selva - Tordera. Fins i tot les obres per a fer aquest desdoblament van ser iniciades i paralitzades posteriorment.

D'altra banda, també exposa que el Ministerio de Fomento va informar que es replantejava l'execució d'aquest tram amb l'argument que "deixava de complir la funció de tram de la Xarxa de Carreteres de l'Estat, atès que el març del 2010 es va cedir la titularitat de la carretera N-II entre Montgat i Tordera a la Generalitat de Catalunya" i feia referència a "l'Ordre FOM/3317/2010 de mesures sobre eficiència en l'execució d'obres públiques". En aquest sentit, ERC considera aquests arguments com "absolutament fal·laços", ja que creu que no incloure el tram de Maçanet fins a Tordera suposa "desconnectar tota la població que utilitza la N-II i deixar-la sense connexió mitjançant autovia a l'autopista del Mediterrani AP-7; deixant les comarques de Barcelona sense connexió mitjançant autovia fins a les comarques gironines i la frontera francesa i, en definitiva, causant un greu perjudici a aquesta població amb el manteniment d'un tram de N-II perillós".

ERC destaca la importància del tram entre Maçanet i Tordera, ja que hi ha comptabilitzats "més de 20.000 vehicles diaris" i, per aquest motiu,  proposa l'adopció de dos acords en relació al desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera. Aquests són "instar el Ministerio de Fomento a reafirmar el caràcter estratègic de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera, deixant sense efecte la resolució publicada el 25 de setembre de 2012 i, assumint de nou la necessitat del seu desdoblament, ordenar la continuïtat a les obres de desdoblament" i "donar trasllat d'aquest acord a tots els partits polítics representats al Congrés dels Diputats".

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits