malgratcomunicacio.cat

En directe


L'escullera a la zona dels càmpings estarà enllestida a mitjans de maig

El comitè de govern de l'Ajuntament de Malgrat de Mar es va reunir ahir a Barcelona amb la cap de la demarcació de Costes de l'Estat, Maria Toledano. El govern municipal de JXM, ERC, PDeCAT i CUP entén que la construcció de l'escullera, que proposa l'Estat Espanyol, es "una solució puntual i reversible". Els treballs, que començaran aquesta setmana, s'allargaran fins al maig. La reconstrucció del vial d'accés als càmpings, que tindrà un cost de més 140.000 euros i anirà a càrrec de l'Ajuntament, es farà tan aviat com sigui possible.
 Publicat:
28-03-2017 / 12:05:07
Actualitzat:
28-03-2017 / 14:03:07

L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa (JXM), i els regidors Ramir Roger (ERC), Jofre Serret (PDeCAT) i Núria Casajuana (CUP), van mantenir ahir una reunió de treball amb Maria Toledano, cap de la demarcació de Costes de l'Estat. La trobada va servir per aclarir dubtes sobre l'actuació que portarà a terme el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient durant els propers dos mesos i que contempla la construcció d'una escullera a la platja, just davant de la zona de càmpings del Camí de la Pomareda. Aquest tram de la platja s'ha vist greument afectat pels diversos temporals en els darrers dies. A la reunió també van assistir l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiañez (PSC), l'investigador Rafael Sardà, del Consell Nacional d'Investigacions Científiques (CSIC) i de la Unitat de Sistemes Socioecològics Marins i Costers del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB), i la cap de Serveis de Projectes i Obres de la demarcació de Costes, Ana María Castañeda.

El comitè de govern de l'Ajuntament volia conèixer l'impacte mediambiental que tindrà la construcció de l'escullera sobre el delta de la Tordera i les opinions que en tenen els tècnics. En aquest sentit, el govern municipal ha manifestat que "l'escullera es fa per evitar una regressió de la costa en l'espai en el qual s'actua" i que el mateix Estat ha insistit en el fet que "no es fa per protegir instal·lacions privades". L'alcaldessa Carme Ponsa (JXM) ha assegurat que "el projecte és reversible" i que, per tant, "si amb el pas del temps es considera que no fa falta o es pot substituir", es treurà.

Les obres de construcció de l'escullera començaran aquesta setmana, una vegada s'hagin enllestit els treballs previs necessaris per a inciar-les. Ramir Roger (ERC), primer tinent d'alcalde, ha detallat que les obres de reconstrucció del vial, que aniran a càrrec de l'Ajuntament, s'iniciaran quan "sigui possible compatibilitzar les dues actuacions". "Hem de tenir en compte que els càmpings comencen a tenir una activitat mínima" i, per tant, s'ha de fer de la "manera més immediata que es pugui", ha afegit el regidor.

Restaurar el delta

L'Ajuntament va aprovar en el darrer ple de març la creació d'una taula de treball per recuperar l'equilibri del delta i les platges. El govern municipal ha remarcat que "les persones assistents a la trobada d'ahir van admetre que la solució definitiva a la regressió de la costa pasa per restaurar el delta de La Tordera". "Cal que baixin més sediments de La Tordera i aquests arribin de manera lliure al mar. Per fer-ho cal al implicació de totes les administracions competents així com de totes les parts implicades", s'ha apuntat des del govern.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits