malgratcomunicacio.cat

En directe

Mireia Castellà, Ramir Roger i Jofre Serret.

Denuncien que l'anterior govern no havia planificat l'homologació de l'Escola Municipal d'Adults

El nou govern, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, ha anunciat avui en roda de premsa que l'Escola Municipal d'Adults no podrà reprendre la seva activitat a les antigues escoles dels mestres del carrer de Ramon Turró fins al setembre. Han explicat que l'anterior equip de govern, format per PSC i JXM, no havia planificat l'homologació de l'escola així com tampoc s'havia previst la legalització de la instal·lació elèctrica de l'edifici ni la dotació d'equipament informàtic ni de mobiliari perquè l'escola pugui funcionar amb els recursos suficients.

 Publicat:
28-02-2017 / 14:34:02
Actualitzat:
28-02-2017 / 14:56:28

El regidor de Formació d'Adults, Jofre Serret (PDeCAT), ha explicat que les obres de remodelació de l'edifici protegit de les antigues cases dels mestres no es podran inaugurar el proper mes d'abril. Ha detallat que tot i que les obres de remodelació estan acabades, l'Escola Municipal d'Adults no pot tornar al carrer de Ramon Turró, perquè l'edifici no està dotat en aquests moments amb els recursos necessaris per albergar-hi l'activitat formativa. En aquest sentit, ha detallat que l'anterior govern no havia planificat l'homologació de l'escola, fet que ara obligarà a tirar a terra una paret, així com tampoc s'havia legalitzat la instal·lació elèctrica ni previst la compra de material informàtic, pissarres digitals ni mobiliari. 

La regidora d'Urbanisme i Obra Pública, Mireia Castellà (JXM), ha detallat que les obres de remodelació de l'edifici han consistit a substituir la teulada per una de nova; restaurar els estucs de la façana; connectar interiorment els tres volums existents -ja que eren tres cases separades-,i instal·lar un ascensor que permeti accedir al pis superior. Les obres també han inclòs l'eliminació de les divisions internes de l'edifici per aconseguir espais diàfans per a utilitzarles com a aules, així com millorar els lavabos i construir una escala exterior per crear una sortida emergència per als pisos superiors. "És absurd obrir ara l'escola d'adults a l'edifici de Ramon Turró si no està enllestit, i haver de fer obres de nou", ha apuntat la regidora d'Urbanisme. Mireia Castellà ha precisat que fins ara l'escola tenia 5 aules i ara passarà a tenir-ne 10. En aquest sentit, ha detallat que el mobiliari és insuficient i que no s'havia previst una partida econòmica per adquirir-ne de nou.

La regidora ha manifestat que el nou govern ara està estudiant la manera d'aconseguir els recursos suficients per fer front a la despesa que suposarà la compra de l'equipament informàtic, les pissarres digitals i el nou mobiliari, així com, la legalització de la instal·lació elèctrica i la corresponent contractació d'enginyer per poder fer-ho. Segons ha exposat Mireia Castellà, el càlcul aproximat que s'ha fet ara és que tots aquests treballs pendents poden ascendir a més de 145.000 euros. En aquest sentit, el regidor de Serveis Econòmics, Ramir Roger (ERC), ha explicat que el nou govern està buscant la manera de poder fer front a aquesta despesa no prevista. Ramir Roger també ha afegit que caldrà prioritzar quins els recursos són més urgents. 

 

L'Escola Municipal d'Adults continua la seva activitats a altres equipaments

L'Escola Municipal d'Adults de Malgrat de Mar té actualment 250 alumnes i 5 professors. Les obres van obligar a l'inici de curs a traslladar l'activitat del centre a altres d'equipaments. De fet les classes de preparació a les proves d'accés a cicles formatius de Grau Mitjà i Superior, així com les de Graduat en Educació Secundària -bàsicament les adreçades a joves- ja van començar el passat 19 de setembre a l'Escola Mare de Déu de Montserrat, on continuaran fins que finalitzi la rehabilitació de les antigues cases dels mestres. La resta de classes -formació instrumental com alfabetització, neolectors i pregraduat, així com idiomes amb català, castellà i anglès- es fan a l'Institut Ramon Turró i Darder. Un grup d'anglès fa també les classes a l'Àrea de Serveis Personals a Can Feliciano. 

Per altra part, el professorat de l'Escola Municipal d'Adults és a Ca l'Arnau als matins. El telefòn per contacte amb l'Escola Municipal d'Adults mentre durin les obres és el 670 25 00 59.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits