malgratcomunicacio.cat

En directe


Engenguen una nova campanya per pintar façanes al Castell i La Verneda

L'Ajuntament de Malgrat de Mar torna a posar en marxa una nova campanya del pla ocupacional Tu hi pintes molt!. La iniciativa, posada en marxa al març de 2013, té un doble objectiu: millorar el paisatge urbà del Castell i la Verneda dins la Llei de Barris i alhora facilitar l'accés al món laboral de persones a l'atur. Els veïns i veïnes interessades poden presentar una sol·licitud fins el 30 de juny.Publicat:
23-02-2017 / 08:19:01
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

 A través del projecte Treball als Barris, l'Ajuntament contracta 3 persones del poble, que són les encarregades de pintar les façanes, segons la carta de colors del barri. Aquestes 3 persones -1 oficial i 2 operaris- estaven sense feina i inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquests treballadors tindran a partir de demà dijous un contracte de 6 mesos per dos terços de la jornada laboral. 

Aquestes contractacions s'inclouen en la subvenció que ha atorgat el Servei d'Ocupació de Catalunya a l'Ajuntament dins el projecte Treball als Barris 2016. A través d'aquesta subvenció -que ascendeix a 70.433,46 euros- l'Ajuntament contractarà 10 persones, que treballaran a diferents actuacions del Projecte d'Intervenció Integral del Castell i la Verneda. A banda de l'actuació de Tu hi pintes molt! també es portaran a terme les següents: conservació i manteniment d'espais verds urbans, dinamització comunitària,  suport a accions de dinamització del mercat de treball, i suport a serveis socials en l'atenció i proximitat a persones usuàries. 

L'Ajuntament va sol·licitar una subvenció com a municipi amb un Projecte d'Intervenció Integral en barris amb l'objectiu de fomentar l'ocupació i el desenvolupament local. La subvenció ha estat concedida pel Servei d'Ocupació de Catalunya amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

 

Com funciona la iniciativa Tu hi pintes molt!?

Les persones propietàries d'habitatges, que estan interessades, han de sol·licitar-ho per escrit a l'Oficina d'Habitatge i Projectes Urbans de l'Ajuntament -ubicada al Centre Civíc del carrer del Segre, 1- o bé a l'Ajuntament -Carme, 30-.  Enguany també es preveu donar prioritat a les sol·licituds que l'any passat no van poder ser ateses. El termini per demanar-ho és obert fins el proper 30 de juny a les 14 h. Els propietaris dels habitatges han d'assumir el cost de la pintura. Les façanes es pinten d'acord amb la carta de colors del barri, elaborada al 2010. L'empresa Gabinete del Color, que és la responsable dels treballs cromàtics de les cases del riu Onyar a la ciutat de Girona, va ser l'encarregada de realitzar aquesta carta de colors. 

Aquesta iniciativa, fruit del Projecte d'Intervenció Integral del Castell i La Verneda, ha estat un estímul a la rehabilitació de façanes en aquests dos barris. Des que es va posar en marxa, al març de 2013, fins a l'agost de 2016, s'han pintat 103 façanes de cases del Castell i La Verneda. 

La regidora d'Habitatge, Neus Serra (PDeCAT), ha valorat positivament aquest projecte "ja que que s’engloba dins d’una estratègia de desenvolupament econòmic de proximitat. La regidora d'Habitatge també ha destacat que la iniciativa "té en compte les característiques del barri i les seves potencialitats i alhora ofereix a les persones que hi participen un programa amb diverses actuacions integrades i flexibles per acompanyar a la recerca de feina i en la formació per l’ocupació". "Enguany, a més, ens hem marcat l’objectiu de fer millores en punts del barri amb un pla de pintat de parets per netejar de graffitis i tags a punts de la Plaça carrer Castell, carrer dels Arcs i Hug d’Escolomer, entre d’altres", ha afegit Neus Serra.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits