malgratcomunicacio.cat

L'Ajuntament crearà un Pla Local contra el malbaratament alimentari

L'Ajuntament de Malgrat impulsarà un Pla Local contra el malbaratament alimentari, després que s'aprovés en el transcurs del Ple Ordinari del mes de gener. Aquesta iniciativa, impulsada per ERC, pretén fomentar la cultura de l'aprofitament alimentari i fer visible la problemàtica que suposa llançar aliments en bon estat.Publicat:
14-02-2017 / 08:27:11
Actualitzat:
14-02-2017 / 09:25:38

L'acord exposa que davant la situació de crisi econòmica actual i davant la difícil situació econòmica que pateixen moltes famílies de Malgrat cal "fomentar la cultura de l'aprofitament alimentari, fent visible la problemàtica que suposa llençar aliments en bon estat". Mitjançant aquesta proposta ERC pretén "sumar suports per arribar més enllà i a més col·lectius, tot incidint en els aspectes relatius a la conscienciació ciutadana sobre el malbaratament alimentari, oferint recursos per fomentar l'aprofitament alimentari a casa i als centres comercials".

A Catalunya es malbaraten uns 35 kg d'aliments per habitant anualment, que equivalen a uns 112 €. Això vol dir que en el territori català es malbaraten 262.000 tones d'aliments, una xifra que suposa uns 841 milions d'euros l'any. A més, afegeix que del malbaratament alimentari a Catalunya, el 58% es produeix a les llars, el 16% als supermercats, el 12% a l'hostaleria, el 9% al comerç al detall, el 4% al servei de càterings a l'administració i l'1% als mercats municipals.

En aquest acord es proposa l'adopció de deu acords en relació al malbaratament alimentari a Malgrat de Mar. Aquests són la creació d'un Pla Local contra el malbaratament alimentari que faci una anàlisi del malbaratament als diferents sectors; l'inici d'una campanya de sensibilització permanent per conscienciar als establiments i a la població de les conseqüències de llençar el menjar; la posada en marxa una campanya per facilitar que les persones que mengin en restaurants i hotels es puguin endur els aliments que no hagin consumit; l'organització de jornades sobre malbaratament alimentari, juntament amb restauradors, mercats i altres sectors que es considerin, per donar a conèixer l'elaboració d'àpats de qualitat realitzats amb excedents de menjar; la inclusió de tallers de cuina de reaprofitament, en el marc de les diverses fires anuals o en altres marcs que es considerin; l'oferta de suport tècnic als centres educatius que ho desitgin per realitzar un estudi que permeti conèixer la quantitat de malbaratament alimentari que es produeix en el centre; l'estudi de la taxa de residus dels establiments comercials per aplicar una discriminació positiva als establiments que estiguin col·laborant contra el malbaratament i habilitar mecanismes que facilitin la recollida als supermercats, al Mercat Municipal, als mercats no sedentaris, a les botigues d'aliments i a altres espais amb l'objectiu que els aliments que estiguin en bon estat arribin a les entitats d'acció social.

Mitjançant això, també es pretén "traslladar aquests acords als bars i restaurants de la ciutat, als hotels, als càmpings, a l'Associació de Comerciants, als centres educatius, a les AMPES, al Consell Escolar Municipal, als Serveis Socials municipals, al Consell Municipal de Medi Ambient i al Consell de Turisme". I proposa "fer públics aquests acords a través dels mitjans de comunicació municipals".

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits