malgratcomunicacio.cat

En directe

El nou equip de govern

Carme Ponsa és la nova alcaldessa de Malgrat de Mar

Carme Ponsa ha pres possessió del càrrec d'alcaldessa després que hagi prosperat la moció de censura que li han fet a l'alcalde Joan Mercader (PSC) el seu partit, Junts per Malgrat, juntament amb ERC, PDC i CUP. La sessió plenària de debat i votació de la moció ha tingut lloc aquest migdia en una sala de plens que ha quedat petita. Alguns ciutadans també s'han aplegat davant l'edifici de l'Ajuntamet per mostrar el seu suport a l'alcalde Joan Mercader.Publicat:
01-02-2017 / 14:03:09
Actualitzat:
01-02-2017 / 16:17:21

JxM, ERC, PDC i CUP han votat a favor de la proclamació de Carme Ponsa (JxM) com a alcaldessa. Ho han fet aquest migdia en un ple marcat per l'intercanvi d'opinions totalment contradictòries entre els assistents a la sala de plens i també al carrer, on desenes de persones s'han hagut de quedar a les portes de l'Ajuntament per falta d'aforament. Entre aplaudiments i xiulets, Ponsa ha jurat el càrrec d'alcaldessa després que s'exposessin, una vegada més, els motius que han conduit els quatre grups a la moció de censura. La futura portaveu del govern Neus Serra ha reiterat, en la roda de premsa posterior al ple, que, entre d'altres coses, han vist "la inoperància, la passivitat i, sobretot, la negativa de l'alcalde en el cumpliment dels acords de ple que s'adoptaven per majoria". "Tot això es traduïa una manca de lideratge i de cultura democràtica", ha afegit Serra.

 

La nova alcaldessa

Carme Ponsa, de 46 anys, és llicenciada en Ciències del Treball per la UOC, diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat de Girona (UdG) i diplomada en Turisme per l'Escola de Turisme de Sant Pol de Mar. La nova alcaldessa substitueix en el càrrec a Joan Mercader del PSC, que ha estat destituït per la moció de censura que han presentat i aprovat JXM, ERC, PDC i CUP. Carme Ponsa ha manifestat després de prometre el càrrec: "Avui obrim les persianes, obrim les finestres perquè passi llum i aire fresc, perquè comencin a canviar coses". "El grup que conforma el govern ha acordat uns compromisos i uns objectius i està d'acord en què cal fer i com fer-ho, de manera que conforma un govern sòlid i estable. Un govern dialogant, participatiu, honest i també eficient, diligent i resolutiu. S'han d'abordar els problemes de Malgrat i posar fil a l'agulla per resoldre'ls. Conformarem un govern centrat en les persones, que buscarà donar resposta a les seves necessitats i millorar el seu dia a dia, i que ho farà comptant amb ells i no pas deixant-los al marge. Serem el govern de tots, i no d'uns quants, no volem excloure ni afavorir ningú", ha afirmat durant el seu primer parlament com a alcaldessa.

 

Com funcionarà el nou govern?

El nou govern pivotarà sobre la Junta de Govern Local, que estarà formada per l'alcaldessa Carme Ponsa i tres tinents d'alcalde, un de cada grup. El primer serà Ramir Roger, el segon, Jofre Serret, i la tercera, Núria Casajuana. També es crearà el Comitè de Govern. Un òrgan que donarà suport a l'alcaldia i permetrà governar de manera col·legiada. El govern s'estructurarà en les quatre àrees següents:

  • Territori, Medi Ambient i Sostenibilitat, de la qual en serà responsable Mireia Castellà (Junts per Malgrat). En aquesta àrea s'hi inclouen Esports, Mercats, Fires i Platges, regidories que portarà Miquel Àngel Ruiz (Junts per Malgrat), i Turisme, Comerç, Indústria i Pagesia, que es quedarà Ester Martínez (ERC)
  • Serveis a la persona i Habitatge és l'àrea que gestionaran Neus Serra (PDC) i Jofre Serret (PDC). Serra serà regidora d'Habitatge i també portaveu del govern. Serret serà el cap de l'àrea i el regidor d'Acció Social, Formació d'Adults, Gent Gran, Igualtat, i Salut Comunitària i Pública
  • Govern Obert, Serveis Generals, Serveis Econòmics, Oficina d'Atenció al Ciutadà, Participació Ciutadana i Noves Tecnologies, de les quals en serà responsable Ramir Roger (ERC)
  • Cultura, Patrimoni, Joventut, Ensenyament, Cooperació i Solidaritat, que compartiran Ricard Núñez (ERC), nou regidor de Joventut i Patrimoni, i Paco Márquez (CUP), cap de l'àrea i regidor de Cultura, Infància, Educació, Solidaritat i Cooperació.

La regidora de la CUP Núria Casajuana només serà tinent d'alcalde i el seu paper serà de suport al govern. També prendrà part al Comitè de Govern i tindrà competències a l'àrea de Territori, Medi Ambient i Sostenibilitat.

 

L'oposició

Joan Mercader, Óliver Sánchez-Camacho, Isabel Ortiz, Sònia Viñolas, Raquel Martín i Sergio Ortín -que ha jurat el càrrec aquest matí en subsitució d'Albert Cuní- pel PSC i Ana Vega del PP, són des d'aquest migdia a l'oposició.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits