malgratcomunicacio.cat

En directe


Com serà el ple de la moció de censura?

El ple per debatre i votar la moció de censura contra l'alcalde, Joan Mercader, se celebrarà avui a les 12h a la sala de plens de l'Ajuntament. La Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General regula la presentació, tramitació i votació de la moció de censura de l'alcalde.Publicat:
01-02-2017 / 08:20:09
Actualitzat:
01-02-2017 / 08:33:27

La constitució de la Mesa d'Edat donarà el tret de sortida al ple de debat i votació de moció de censura. Aquesta mesa, que presidirà la sessió, estarà formada per la regidora de més edat, Ana Vega, el regidor de menys edat, Jofre Serret, i el secretari de l'Ajuntament. Ana Vega serà l'encarregada de llegir la moció de censura, que van presentar Junts per Malgrat, ERC, PDC i CUP el pasat 18 de gener.

Carme Ponsa, la candidata a ocupar l'alcaldia, serà la primera en intervenir després de la lectura del text de la moció. Continuarà l'actual alcalde Joan Mercader. Finalment, es donarà la paraula als representants de tots els grups polítics municipals, l'ordre d'intervenció dels quals vindrà determinat pel nombre de vots que van obtenir en les eleccions de 2015 (PP, CUP, PDC, ERC, JxM i PSC). Al ple de debat i votació de moció de censura no hi ha torn de rèpliques, ni per al·lusions.

El següent pas serà votar de la moció. Cada regidor expressarà la seva voluntat (sí, no o abstenció) públicament i per ordre alfabètic. L'ordre serà: Núria Casajuana, Mireia Castellà, Paco Márquez, Raquel Martín, Ester Martínez, Ricard Núñez, Isabel Ortiz, Carme Ponsa, Ramir Roger, Miquel Àngel Ruiz, Oliver Sánchez-Camacho, Neus Serra, Jofre Serret, Ana Vega i Sònia Viñolas. L'últim en votar serà l'alcalde Joan Mercader.

Si la moció prospera, la Mesa d'Edat proclamarà Carme Ponsa com a nova alcaldessa de Malgrat de Mar, que farà el jurament a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. La regidora Ana Vega lliurarà la vara a Ponsa, que passarà a presidir la sessió plenària i farà la seva intervenció com a alcaldessa.

Si la moció no prospera, és a dir, si no ha rebut el suport de la majoria del nombre de regidors que integren la corporació, es declararà rebutjada.

 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits