malgratcomunicacio.cat

En directe

Danys provocats pel darrer temporal al Camí de la Pomareda

Preservem el litoral del Maresme proposa obrir el debat sobre l'ocupació i els usos del litoral

La plataforma Preservem el Litoral del Maresme exposa en un comunicat que les diverses actuacions que s'han dut a terme en els darrers anys en platges com la de Malgrat de Mar per pal·liar els efectes dels temporals han fracassat. Per això demanen la creació d'una taula de treball amb tots els agents implicats que ha de permetre consensuar una solució "global i sostenible" i que aposti per "un necessari canvi de gestió i usos del litoral".Publicat:
27-01-2017 / 11:13:31
Actualitzat:
27-01-2017 / 12:14:16

Segons explica Preservem el Litoral del Maresme, a la platja del tram del Camí de la Pomareda que s'ha vist afectat pel temporal del cap de setmana passat el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient hi ha dut a terme actuacions per valor d'1.200.000 euros. Des de la plataforma s'assegura que ni la regeneració de la platja amb sediment dragat davant del Port d'Arenys, ni la instal·lació d'espigons geotèxtils, ni la recreació d'una barrera de dunes amb plantació d'espècies vegetals per tal de fixar-les, "han aconseguit pal·liar els efectes dels successius temporals ni de la pròpia dinàmica litoral que determina un moviment natural del sediment al llarg de la costa". "Totes les solucions dutes a terme fins ara han estat fetes a curt termini i pensades per satisfer les demandes immediates de diferents sectors del territori", afegeix Preservem el Litoral.

La plataforma diu, a més, que en cap cas a l'hora de dur a terme aquestes actuacions s'ha tingut en compte "la disminució en l'aportació de sediments, la impermeabilització de les conques hidrogràfiques, el respecte al medi natural o les tendències meteorològiques en un escenari de canvi climàtic".

Per tot plegat, Preservem el Litoral demana que s'obri un debat que permeti reflexionar sobre l'ocupació de l'espai litoral i els usos i activitats que s'hi permeten, i la creació d'una taula de treball que cerqui "una solució global i sostenible" i treballi per a un nou model de gestió. La plataforma també reclama que "el pretext d'emergència no resulti l'argument fàcil que justifiqui la presa de decisions precipitades instades per les pressions d'agents interessats".

 

 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits