malgratcomunicacio.cat

En directe

Detecta'm.

L'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per l'atenció i la cura de la gent gran

Detecta'm es presentarà avui, a les 15:30 h a la Biblioteca la Cooperativa. Detecta'm és un programa d'atenció i cura a les persones grans i vulnerables del municipi de Malgrat de Mar.Publicat:
26-01-2017 / 11:08:31
Actualitzat:
26-01-2017 / 13:38:43

Detecta'm és una iniciativa social destinada a vetllar i garantir el benestar de les persones grans i vulnerables del municipi de Malgrat. L'objectiu del projecte és que les persones grans i vulnerables del municipi de Malgrat puguin continuar a la seva llar amb l'ajuda i la col·laboració de ciutadans del seu entorn, fomentant els vincles socials i reduint així la soledat d'aquestes persones i el risc de patir aïllament o exclusió.

Actualment un 20% de la població de Malgrat de Mar, aproximadament, són persones majors de 65 anys. Moltes d'aquestes persones viuen soles. És per això, que des de la Regidoria d'Igualtat i Gent Gran es vol impulsar el projecte Detecta'm, que mitjançant la col·laboració ciutadana, vetllarà pel benestar de la gent gran a Malgrat.

Aquest projecte té dues parts, Marina Llord, la tècnica d'Acció Social i Ciutadania, ha explicat que "hi ha una primera part basada en la sensibilitazio de la població, es tracta de donar eines perquè la gent pugui detectar les situacions de risc en coneguts i faci seguiment de les persones grans o vulnerables. La segona part consistirà a detectar quines persones necessiten suport, quines són autònomes o quines són usuàries de Serveis Socials, que en aquest cas quedaran excloses. Un cop detectades les persones que necessiten ajuda es buscaran voluntaris que els puguin ajudar, acompanyar o simplement fer un seguiment".

Els veïns, comerciants o les persones voluntàries i els professionals de les entitats i els serveis vinculats a la ciutadania són els detectors de la desorientació, la pèrdua de memòria, de desordres del pensament o de canvis en la higiene, entre altres coses, de les persones majors de 65 anys que viuen soles. Si detecten qualsevol canvi o incidència, s'han d'adreçar a Serveis Personals, a la Regidoria d'Igualtat i Gent Gran o al telèfon d'emergències.

 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits