malgratcomunicacio.cat

En directe

El mur que es construeix a la rotonda no es veurà

La rotonda de Can Palomeres, dedicada a les mines

La reproducció a escala real de tres vagonetes presidirà la rotonda de Can Palomeres, que dóna accés al municipi per la zona sud. Els tres elements es col·locaran sobre una via que conduirà a la simulació de la boca d'una de les mines. L'espai també inclourà un gran espai verd. El mur, que servirà de base al monument, ja s'ha començat a construir.Publicat:
26-01-2017 / 13:20:07
Actualitzat:
26-01-2017 / 13:24:47

El mur, que ja s'ha començat a aixecar aquests dies, serà la base del conjunt ornamental que vestirà la rotonda de Can Palomeres i no es veurà. Fa uns dos metres i mig d'alçada i dividirà l'espai en dues parts. Tres vagonetes de ferro de tamany real centraran la cara que es veurà des dels accessos de la carretera N-II al muncipi. La idea és que dues d'aquestes vagonetes estiguin damunt d'una via que acabarà en el mur, on s'hi simularà la boca d'una mina. La tercera vagoneta estarà volcada, com si s'estés buidant el material de rebuig. A l'altra cara de la rotonda s'hi recrearà la zona boscosa del Turó d'en Serra amb espècies arbustives, que s'adaptaran a l'espai. Aquesta zona verda, que es veurà quan se surti del poble, s'integrarà al paisatge. La proposta contempla que la rotonda esdevingui un element més de l'entorn i sigui la carta de presentació del turó, on hi ha les restes de les mines.

La voluntat de dedicar aquesta rotonda a les mines de Can Palomeres segueix la filosofia de l'Ajuntament de voler retre un petit homenatge als sectors que són o han estat un motor econòmic pel poble. En aquest sentit, la rotonda de les Mines de Can Palomeres, s'afegirà a la de l'antiga màquina de fil de 1948 d'enllaç entre l'avinguda de la Mediterrània i el carrer de Girona, que recorda la Fàbrica de l'Aigua i l'activitat tèxtil que durant molts anys es va dur a terme a Malgrat de Mar; al tractor antic cedit pels germans Narcís i Pere Aubanell, ubicat a la rotonda que enllaça el Camí del Pla amb el Pla de Grau, davant de la Cooperativa, que es va dedicar a la pagesia; o la màquina de vapor, que presideix la rotonda d'accés al polígon industrial de Can Patalina i que recorda l'era industrial.

Les obres d'ampliació de la rotonda de Can Palomeres de l'avinguda Costa Brava van començar el 2 de novembre. El projecte preveu fer la rotonda el doble de gran del que és ara, i passarà a tenir dos carrils de 4 metres d'amplada. La previsió de l'Ajuntament és que aquests treballs acabin aquest mes de febrer. Els treballs d'ornamentació de la rotonda s'enllestiran després de finalitzar l'obra d'ampliació.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits