malgratcomunicacio.cat

En directe

Costes i l'Ajuntament han valorat els danys del temporal aquest matí

Els danys provocats pel temporal podrien superar el mig milió d'euros

La demarcació de Costes de l'Estat i l'Ajuntament de Malgrat de Mar han fet matí han fet una primera valoració dels danys ocasionats pel temporal marítim dels darrers dies. La cap de la demarcació, Maria Toledano, i l'alcalde, Joan Mercader, acompanyats de tècnics, han visitat el sector afectat del Camí de la Pomereda. Tot i que els danys no es podran valorar econòmicament fins que es faci la neteja de la zona, els primers càlculs apunten que la xifra podria superar el mig milió d'euros. El regidor de Platges, Óliver Sánchez-Camacho (PSC), ha informat que els treballs de neteja començaran demà dimecres.Publicat:
24-01-2017 / 15:19:28
Actualitzat:
25-01-2017 / 08:24:06

Maria Toledano ha visitat la zona dels càmpings del Camí de la Pomereda afectada pel temporal marítim dels darrers dies. Ho ha fet acompanyada de l'alcalde, el regidor de Platges, Óliver Sánchez-Camacho, la regidora d'Urbanisme, Mireia Castellà (JXM), la regidora del PP, Ana Vega, tècnics del consistori, del Ministeri de Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i membres de la Universitat Politécnica de Catalunya (UPC). 

Després de visitar la zona Toledano s'ha reunit amb l'alcalde i regidors per valorar la situació i plantejar possibles solucions de futur. La cap de la demarcació de Costes no ha volgut fer declaracions. El regidor de Platges, Óliver Sánchez-Camacho, ha detallat que el temporal marítim ha provocat destrosses al vial del Camí de la Pomereda -en el tram que dóna accés als càmpings entre la carretera de Mas Bages i el riu de La Tordera-, a les xarxes d'enllumenat, telèfon i clavegueram, al mobiliari urbà i l'arbrat. A aquests danys ocasionats a l'espai públic, s'han d'afegir les destrosses ocasionades pel mar als càmpings de la zona. Sánchez-Camacho ha explicat que no es podrà fer la valoració econòmica dels danys fins que es portin a terme les tasques de neteja de la zona afectada. Tot i això, ha avançat que la xifra podria superar el mig milió d'euros. 

El regidor de Platges ha explicat que demà dimecres començaran les tasques de neteja i que el més urgent és treure la sorra que ara hi ha al Camí de la Pomereda per poder valorar l'abast dels danys ocasionats. Un cop finalitzats aquests treballs, que es portaran a terme aquesta setmana, es farà un estudi per determinar possibles solucions de futur.

 

Prova pilot a la zona amb espigons geotèxtils

Aquesta zona està constantment afectada pels temporals marítims. La darrera actuació que va fer en aquest sector el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient  es va enllestir a l'estiu de 2015. L'Estat va dragar 114.000 metres cúbics de sorra de davant del port d'Arenys i els va dipositar a la platja de Malgrat. També va col·locar 6 espigons curts fets de geotèxtil en una prova pilot a tot l'Estat espanyol i pionera a Europa. 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits