malgratcomunicacio.cat

En directe

La PAH de Blanes ha ajudat a fer el trasllat a Hassan i la seva família.

Desnonen una família a l'avinguda de Barcelona

El desnonament ha tingut lloc aquest matí. La família vivia en un pis de l'immoble situat al número 47 de l'avinguda de Barcelona i ja ha estat reubicada en un habitatge de la Sareb ubicat al mateix carrer, que ha recuperat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.
 Publicat:
17-11-2016 / 13:12:04
Actualitzat:
17-11-2016 / 15:33:04

En Hassan vivia fins avui al número 47 de l'avinguda de Barcelona amb la seva dona i les seves dues filles de 5 i 9 anys. Feia més d'un any i mig que no podia pagar el lloguer de l'habitatge i avui ha estat desnonat. En Hassan, que fa prop de 40 anys que viu a Malgrat de Mar, ha explicat que ja fa quatre anys que el van acomiadar de la feina i que l'únic ingrés que té la família des d'aleshores és un ajut de 426 euros. "Amb aquests diners no podíem pagar el lloguer de 400", ha afegit Hassan. L'home també ha comentat que abans del desnonament s'havia adreçat a Serveis Socials, que ja l'ajuda amb els subministraments d'aigua, llum i gas, i amb l'escola de les nenes, però que "al final no l'hi han pogut solucionar el problema de l'habitatge".

En Hassan es va posar en contacte amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Blanes, que ha recuperat un pis de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reesctructuració Bancària, la Sareb, per tal que la família s'hi pugui instal·lar avui mateix. Aquest immoble està ubicat just davant d'on vivien fins ara. Emma Torres, portaveu de la PAH de Blanes, ha comentat que "s'ha fet una obra social, la família ha estat reallotjada en un altre pis i, per tant, no ha hagut de patir un desnonament". Torres ha denunciat que "aquí a Malgrat a dia d'avui no hi ha pisos de lloguer social" i critica que "l'alternativa de la mesa d'emergència pugui suposar que la família afectada hagi de canviar de municipi". Davant d'aquesta situació, la PAH ha alliberat un pis de la Sareb, amb qui es posarà en contacte properament per negociar un lloguer social per a la família de Hassan.

La CUP i Podemos critiquen el paper de l'Ajuntament

La regidora de la Candidatura d'Unitat Popular Núria Casajuana i dos representants del cercle de Podemos de Malgrat de Mar s'han apropat aquest matí a l'avinguda de Barcelona per conèixer in situ la situació de la família de Hassan. Núria Casajuana ha criticat "el paper de l'Ajuntament perquè no dóna resposta a situacions extremes". "Les situacions extremes fa temps que són habituals, l'administració ha de donar resposta a tothom i anem molt tard, tot i haver-hi un govern socialista", ha afegit.

Per la seva banda, Toni Palacios, de la coordinadora del cercle de Podemos, ha dit que els sembla "vergonyós que realment hagi d'existir una plataforma que hagi d'actuar per fer una tasca que hauria de dur a terme l'Ajuntament".

L'Ajuntament defensa que ha actuat correctament

Raquel Martín, regidora de Serveis Socials, ha defensat que "fa mesos que es treballa aquest cas a l'àrea" i ha detallat que es va oferir a Hassan, a través de la Generalitat, un pis fora de Malgrat de Mar. Martín diu que "va rebutjar el recurs perquè no volia marxar del nostre poble". La regidora ha avançat que Serveis Socials treballa en "l'habitatge d'inclusió social perquè és una necessitat prioritària" i creu que "amb el temps és possible que aconseguim alguna cosa".

Galeria d'imatges

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits