malgratcomunicacio.cat

En directe


L'alcalde defensa la necessitat d'obrir el CAP 24 hores durant tot l'any

El Departament de Salut posa en marxa un procés participatiu per reordenar l'atenció continuada i urgent de Catalunya. El conseller de Salut, Antoni Comín, ha convocat aquest matí una trentena de representants del món local per recollir les propostes i així definir els criteris per elaborar el nou pla d’ordenació d’atenció continuada i urgent que està elaborant el Departament. L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader, ha pres part en aquest procés participatiu i ha defensat la necessitat que el CAP de Malgrat doni atenció continuada i urgent.Publicat:
14-10-2016 / 15:17:55
Actualitzat:
14-10-2016 / 15:23:05

Joan Mercader ha exposat durant la seva intervenció que és necessària la descentralització. "El model de centralitzar les urgències als hospitals de Calella i Blanes genera col·lapse en el servei", ha apuntat l'alcalde. També ha exposat que obrir el servei d'urgència al CAP de Malgrat també suposarà una millora de l'eficiència, perquè "els pacients no hagin d'esperar 6 hores per ser atesos d'una urgència". L'alcalde defensa que el CAP de Malgrat oferiria un servei d'atenció continuada i urgent a una ratio poblacional d'uns 48.000 habitants entre Malgrat de Mar, Tordera, Palafolls i Santa Susanna. Un altre dels criteris que ha exposat és "la proximitat que ofereix al CAP a persones que no tenen la possibilitat de desplaçar -se".Joan Mercader també ha posat sobre la taula la problemàtica que suposa el fet que les farmàcies del municipi estiguin tancades a les nits quan el CAP també està tancat. 

L'alcalde ha explicat que la reunió era per estudiar criteris generals i no concrets de cada municipi. El departament defensa que el model s’ha d’adaptar a la realitat de cada territori tenint en compte criteris d’accessibilitat, qualitat i eficiència.

 
Procés participatiu
Per la seva part el conseller de Salut, Antoni Comín, ha afirmat que amb aquesta primera reunió “estem treballant com garantim que els ciutadans estiguin i se sentin ben atesos les 24 hores del dia. Això vol dir repensar tota l’atenció d’una manera integrada: els horaris dels caps, el servei d’ambulàncies, el 061, l’atenció domiciliària, els serveis d’urgències”. Comín ha destacat que “el millor era un procés participatiu per fer la deliberació entre el món local i el Departament”.

Amb la reunió d’avui s’ha donat el tret de sortida del procés participatiu que el Departament de Salut posa en marxa per tal de recollir les propostes per part del  món local per definir els requisits per reordenar l'atenció continuada i urgent, en el marc del Pla director d’Atenció Urgent que s’està definint.

 El procés participatiu endegat és un compromís del conseller de Salut amb la intenció d’enriquir la proposta tècnica amb aportacions del món local i d’altres actors implicats com són els diferents proveïdors, les entitats de pacients, les associacions de veïns, etc. L’objectiu principal d’aquesta participació és posar de manifest les diferents realitats que es viuen des del territori en relació amb l’atenció urgent tenint en compte les característiques geogràfiques, socioceonòmiques i assistencials de les diferents localitats.

Les aportacions es podran fer mitjançant dues línies de participació. D’una banda es proposa una participació presencial a través de jornades de debat entre els diferents agents convocats i d’altra banda, hi haurà una participació a través d’una plataforma on-line on qualsevol persona, entitat o organització podrà fer la seva aportació.

Aquest procés participatiu culminarà a principis de desembre i compta amb el suport metodològic de la Secretaria de Transparència i Govern Obert del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència. El secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, s’ha mostrat molt satisfet amb aquest procés que es posa en marxa des de Salut “les decisions que surten d’aquest procés participatiu seran més sòlides, per tant les polítiques que finalment es decideixen seran més fàcils d’aplicar perquè seran més consensuades i duraran més en el temps”.

L’acte de presentació també ha comptat amb la participació del secretari d’Atenció Sanitària i Participació, David Elvira i el secretari de Transparència, de Govern Obert i de Contractació Pública, Jordi Foz.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits