malgratcomunicacio.cat

En directe


La conservació de La Pilona, a debat al ple de dijous

ERC, PDC i CUP, a l'oposició, proposaran al ple d'aquest mes d'octubre una moció per declarar La Pilona com a bé d'interès local. També demanaran que s'estudiï i s'executi la seva consolidació i se'n garanteixi una adequada conservació. El ple municipal d'aquest dijous, que inclou 14 punts a l'ordre del dia, començarà a les 19h.Publicat:
11-10-2016 / 10:21:24
Actualitzat:
11-10-2016 / 11:18:59

Esquerra Republicana de Catalunya, Partit Demòcrata Català i la Candidatura d'Unitat Popular, els tres a l'oposició, presentaran al ple d'aquest dijous una moció per "exigir amb contundència mesures urgents que garanteixin la conservació de La Pilona".

Els grups demanaran que s'inclogui l'element al catàleg de béns protegits d'interès local "pel seu valor com a vestigi del nostre passat miner i per ser un element de caràcter identitari". També volen que es duguin a terme les accions que calguin per tal de garantir-ne la consolidació i conservació "amb la màxima celeritat possible". Concretament, ERC, PDC i CUP proposen que aquestes tasques es facin en el termini d'un any.

Finalment, la moció, que ha estat redactada i estudiada per un equip d'historiadors locals, demana que La Pilona s'integri en les futures accions de patrimonialització ja que es considera "el vestigi més visible de l'excepcional paisatge cultural de les Mines de Can Palomeres.

2 mocions més al ple

A banda de la moció per debatre sobre la conservació de La Pilona, se n'han inclòs dues més a l'ordre del dia del ple municipal d'aquest dijous. La CUP proposarà la creació d'una Taula de Joventut i la necessitat de destinar-hi una partida pressupostària, i ERC demanarà donar suport al Correllengua 2016.

Altres temes a debat

Entre els 14 punts que inclou l'ordre del dia del ple de dijous, també hi ha la supressió del servei d'Escola Municipal de Futbol, la recuperació de la possessió d'un bé immoble de propietat municipal i l'aprovació del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i pel Clima de Malgrat de Mar, entre d'altres.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits