malgratcomunicacio.cat

En directe


ERC, PDC i CUP reclamen mesures urgents per conservar La Pilona

Els tres grups a l'oposició proposaran al ple d'aquest mes d'octubre una moció per declarar La Pilona com a bé d'interès local. També demanaran que s'estudiï i s'executi la seva consolidació i se'n garanteixi una adequada conservació.Publicat:
05-10-2016 / 12:20:40
Actualitzat:
05-10-2016 / 12:51:21

Esquerra Republicana de Catalunya, Partit Demòcrata Català i la Candidatura d'Unitat Popular, els tres a l'oposició, presentaran al ple del dijous 13 d'octubre una moció per "exigir amb contundència mesures urgents que garanteixin la conservació de La Pilona".

Els grups demanaran que s'inclogui l'element al catàleg de béns protegits d'interès local "pel seu valor com a vestigi del nostre passat miner i per ser un element de caràcter identitari". També volen que es duguin a terme les accions que calguin per tal de garantir-ne la consolidació i conservació "amb la màxima celeritat possible". Concretament, ERC, PDC i CUP proposen que aquestes tasques es facin en el termini d'un any.

Finalment, la moció, que ha estat redactada i estudiada per un equip d'historiadors locals, demana que La Pilona s'integri en les futures accions de patrimonialització ja que es considera "el vestigi més visible de l'excepcional paisatge cultural de les Mines de Can Palomeres.

 

Una vella demanda

ERC, PDC i CUP recorden que els grups de CiU, ERC i ICV-EUiA ja van demanar en el transcurs del ple de novembre de 2009 l'adopció de "mesures adequades per evitar una major degradació d'un element tan emblemàtic pels malgratencs i malgratenques". Els tres grups a l'oposició consideren que, en aquest sentit, "ni l'actual equip de govern (PSC-JxM) ni l'anterior (PSC-PP) no han dut a terme cap acció per evitar la degradació de La Pilona.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits