malgratcomunicacio.cat

En directe

Antonio Serrano ha estat l'encarregat d'hissar la Senyera.

L'Avi Xaxu i la recuperació de la quarta cobla marquen l'Aplec de la Sardana

L'Aplec de la Sardana ha celebrat aquest diumenge la seva 42a edició amb quatre cobles de nou damunt l'escenari i homenatjant la figura del compositor Josep Vicens Juli, l'Avi Xaxu, que va morir fa 60 anys. Antonio Serrano, que va ser marit de la néta de l'Avi Xaxu, ha estat l'encarregat d'hissar la Senyera i de donar el tret de sortida a l'activitat sardanista d'avui. Dos besnéts de Josep Vicens Juli també han participat, tant a l'Aplec d'avui com a la revetlla, que va tenir lloc ahir a la nit.Publicat:
02-10-2016 / 20:00:47
Actualitzat:
02-10-2016 / 20:08:15

"Sort, salut i llarga vida per a tothom", ha desitjat Antonio Serrano, vidu de la néta de l'Avi Xaxu, aquest matí després d'hissar la Senyera, que ha presidit com és tradició l'Aplec de la Sardana al Parc Francesc Macià. L'acte ha comptat amb la presència d'un dels besnéts del compositor Josep Vicens Juli, l'Avi Xaxu, que ha agraït l'homenatge que s'ha fet enguany al seu besavi. Montserrat Clapés, presidenta de l'Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina, ha explicat que l'Avi Xaxu "va ser un personatge molt important per Malgrat de Mar" i ha afegit que el fet que "dos dels seus besnéts hagin vingut aquest cap de setmana a Malgrat per participar de l'homenatge que s'ha fet al compositor honra moltíssim l'entitat". 

L'alcalde Joan Mercader i diversos regidors i regidores del consistori han pres part també en l'acte inaugural de l'Aplec d'aquest diumenge. Segons Clapés, la jornada sardanista "ha anat molt bé" perquè, entre d'altres coses, "el temps ha aguantat". La presidenta de l'Agrupació ha destacat que "més d'un centenar de persones han participat al dinar de l'Aplec" i que "a la tarda és quan s'ha apropat més gent al Parc Francesc Macià".

Clapés també ha recordat que "el nostre Aplec és dels primers que hi va haver a Catalunya" i que "des del 1985 es fa de manera ininterrompuda". La presidenta de l'entitat assegura que l'activitat "està consolidada i més enguany que s'ha pogut recuperar la quarta cobla".

Les cobles Sant Jordi, Jovenívola de Sabadell, Ciutat de Girona i Principal de Llobregat han estat les encarregades de donar vida a un Aplec de la Sardana que ha inclòs una trentena de peces. Dues d'elles, Matinejant i Bona festa, de l'Avi Xaxu, que va viure a Malgrat de Mar entre 1920 i 1932. La revetlla de l'Aplec, que va tenir lloc dissabte a la nit, també va recordar la figura del compositor. Entre les 12 peces que es van tocar, hi havia Fulles de rosa i Cantant l'amor.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits