malgratcomunicacio.cat

En directe


L'Avi Xaxu, protagonista del 42Ŕ Aplec de la Sardana

El Parc Francesc MaciÓ acollirÓ la 42a ediciˇ de l'Aplec de la Sardana de Malgrat de Mar aquest diumenge durant tot el dia. L'acte recordarÓ la figura dels compositors Josep Vicens Juli, l'Avi Xaxu, que va morir fa 60 anys, i Josep Auferil Costa, coincidint amb el centenari del seu naixement. L'activitat sardanista del cap de setmana comenšarÓ, per˛, dissabte amb la revetlla de l'Aplec, que tindrÓ lloc a les 21h al Centre Cultural.Publicat:
30-09-2016 / 12:06:35
Actualitzat:
30-09-2016 / 14:32:45

Les cobles Sant Jordi, Jovenívola de Sabadell, Principal de Llobregat i Ciutat de Girona seran les encarregades de tocar les sardanes del 42è Aplec de Malgrat de Mar, que començarà diumenge a les 10:30h al Parc Francesc Macià amb la tradicional hissada de la Senyera. En cas de pluja, l'activitat es traslladarà al Pavelló Municipal de l'avinguda de Tarragona.

L'Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina ha programat una diada sardanística amb una trentena peces que es repartiran entre el matí i la tarda. Dues d'aquestes peces, Matinejant i Bona festa, seran del compositor Josep Vicens Juli, l'Avi Xaxu, que s'interpretaran per commemorar el 60è aniversari de la seva mort. Josep Vicens Juli va viure a Malgrat de Mar entre el 1920 i el 1932. En aquest període va contribuir a la creació de les cobles La Principal de Tordera i La Principal de Calella.

L'Aplec d'enguany també tindrà un record per la figura del compositor sabadellenc Josep Auferil Costa, coincidint amb el centenari del seu naixement. D'Auferil es tocarà Una rosa i un petó.

 

La revetlla, el preàmbul de l'Aplec

La revetlla serà, un any més, el pròleg de l'activitat sardanista de diumenge. L'acte, que comptarà amb les actuacions de la Jovenívola de Sabadell i la Colla Mans Amigues de Cassà, inclourà 12 peces repartides en dues parts. També n'hi haurà dues de l'Avi Xaxu: Fulles de rosa i Cantant l'amor.

NotÝcies

Totes les notÝcies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

RÓdio a la carta Programes Contacte

MLGVisiˇ

Xarxes Socials

ButlletÝ

Qui som

CrŔdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - AvÝs legal - CrŔdits