malgratcomunicacio.cat

En directe


Malgrat inaugura la plaça dedicada a Seynod en la celebració del 10è aniversari

L'Ajuntament de Malgrat de Mar va inaugurar ahir al vespre la plaça de Seynod. L'acte inaugural es va fer coincidint amb la celebració del 10è aniversari de l'agermanament amb el poble francès de l'Alta Savoia. A la celebració hi van participar una delegació de francesos, encapçalada per l'alcaldessa de Seynod, Françoise Camusso, l'alcalde de Malgrat, Joan Mercader, regidors i exregidors del consistori malgratenc, així com la Colla de Geganters de Malgrat de Mar, la Colla de Dibles Ratpenatsinfernals, els Castellers de l'Alt Maresme i el Grup Sardanista Antaviana, així com ciutadans i ciutadanes.Publicat:
07-07-2016 / 14:12:41
Actualitzat:
07-07-2016 / 14:14:24

La plaça Seynod està situada al carrer de Girona, a tocar amb l'avinguda de Joaquima de Vedruna. Ahir l'alcalde, Joan Mercader, i l'alcaldessa, Françoise Camusso, van descobrir una placa amb el nom de la plaça dedicada al poble agermanat de l'Alta Savoia. D'aquesta manera, Malgrat ja té una plaça dedicada a cada municipi amb el qual està agermanat: Incisa In Val d'Arno, Cárdenas, Moguer i Seynod. 

L'acte va començar amb els parlaments de l'exalcaldessa, Conxita Campoy, i l'alcaldessa de Seynod, Françoise Camusso, que van ser les que van segellar l'acord entre els dos pobles el 3 de juny de 2006. Conxita Campoy i Françoise Camusso van destacar la bona sintonia entre els dos pobles, que s'ha refermat al llarg d'aquesta dècada. Totes dues van coincidir a demanar llarga vida a l'agermanament. L'alcalde, Joan Mercader, va repassar tots els intercanvis culturals que s'han fet entre entitats dels dos pobles durant aquests 10 anys. Camusso i Mercader van descobrir la placa que porta el nom de Seynod i una inscripció dels 10 anys de relació entre els dos pobles. Després els Maduixots Castellers de l'Alt Maresme van fer un petita exhibició, portant la bandera francesa; i el Grup Sardanista Antaviana van fer una demostració de sardanes de punts lliures. Després es va interpretar l'himne de la Savoia i Els Segadors. L'acte va finalitzar amb una exhibició de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals i els Mininfernals. La delegació francesa es va mostrar molt contenta de l'acte amb el qual el poble de Malgrat els va homenatjar en aquest desè aniversari.

La primera pedra de la plaça es va posar l'any 2008 durant els actes commemoratius dels 20 anys d'agermanament amb Incisa in Val d'Arno (Itàlia). Les obres es van portar a terme l'any passat. El projecte de la plaça de Seynod va ordenar aquest terreny que estava erm -situat a la confluència dels carrers de Girona, Joaquima de Vedruna i carrer de Badalona- i va convertir-lo en un espai verd sostenible amb un manteniment de baix cost. La plaça té una zona de jardineria i arbres, mobiliari urbà, enllumenat públic, drenatge per a les aigües de pluja i reg automatitzat. Les obres les va portar a terme l'empresa Obres Ortuño SL per un valor de 56.594,59 euros.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits