malgratcomunicacio.cat

En directe


Milloraran la seguretat viària de l'avinguda de la Costa Brava

La Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Malgrat de Mar invertiran més de 380.000 euros per a realitzar diverses actuacions que l'avinguda de la Costa Brava amb l'objectiu de millorar-ne la seguretat viària. Entre les actuacions previstes hi ha reduir l'amplada de la calçada i ampliar les voreres en alguns trams, o adequar les parades de transport públic i els passos de vianants.Publicat:
29-06-2016 / 09:17:54
Actualitzat:
29-06-2016 / 09:48:29

El projecte de millora de la seguretat viària de l'avinguda de la Costa Brava contempla augmentar els passos de vianants i recol·locar-ne alguns per facilitar els recorreguts més habituals dels usuaris. També inclou l'habilitació de passos de vianants elevats en trams com, per exemple, el que va de la cruïlla de Guillem de Palafolls al carrer de la Verneda. En aquesta intersecció, la de Guillem de Palafolls, s'hi farà, a més, un refugi central per a vianants perquè l'actual rotonda no té protegits els passos.

Les obres també reduiran l'amplada de la calçada en alguns punts de l'avinguda per tal d'aconseguir que els vehicles circulin més a poc a poc. Concretament, s'actuarà en aquest sentit a les cruïlles amb el carrer de Joan Esquena i Torró, avinguda Verge de Montserrat, Mossèn Fèlix Paradeda, Alexander Fleming i Guillem de Palafolls.

Finalment, es millorarà la seguretat de les parades de transport públic. En aquest sentit, se situaran tenint en compte els passos de vianants. La previsió és que els busos parin al carril.

Les obres de millora de la seguretat viària de l'avinguda de la Costa Brava tenen un pressupost d'execució de 384.677,81 euros. D'aquests diners la Diputació de Barcelona n'assumirà el 71,57%, és a dir, 275.310,55 euros; i l'Ajuntament, el 28,43% restant -109.367,26 euros-. La previsió de la Diputació de Barcelona és que les obres s'allarguin uns 4 mesos, a partir de la data de la seva execució a començament de l'any 2017.

Joan Mercader, alcalde de Malgrat de Mar, considera que els treballs "són molt necessaris i importants perquè actuen en un els vials que acull més trànsit en el municipi". "Amb aquestes obres s'augmentarà la seguretat tant dels vehicles com dels viaiants i, a més, es donarà una resposta efectiva a una de les principals demandes dels veïns del poble en matèria de seguretat viària", ha afegit Mercader. L'alcalde també ha volgut destacar la importància que la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Malgrat de Mar "hagin unit esforços i treballat de manera conjunta per a dur a terme aquest projecte i, més endavant, l'execució de l'obra".

L'alcalde i el regidor d'Obra Pública, Óliver Sánchez-Camacho, es van reunir la setmana passada amb Jordi Fàbrega, diputat delegat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, que els va lliurar el projecte de l'actuació. En els propers dies se signarà un conveni entre ambdues administracions.

 

Galeria d'imatges

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits