malgratcomunicacio.cat

En directe

La unitat mòbil estarà dos mesos al Parc del Castell. Foto: Regidoria de Medi Ambient.

Una estació estudiarà la qualitat de l'aire al poble durant dos mesos

La Diputació de Barcelona ha instal·lat aquest dimarts al matí una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica al Parc del Castell. Durant els propers dos mesos mesurarà de forma contínua la qualitat de l'aire del poble.Publicat:
28-06-2016 / 10:35:29
Actualitzat:
28-06-2016 / 12:39:50

La unitat mòbil és una furgoneta equipada amb analitzadors automàtics i manuals dels contaminants atmosfèrics més importants com són les partícules, el diòxid de nitrògen, l'ozó i els compostos orgànics volàtils (benzè, toluè, etilbenzè i xilens). La unitat també compta amb una estació meteorològica completa que permet mesurar variables com ara la direcció i la velocitat del vent, la temperatura, la humitat, la radiació solar, la pressió atmosfèrica i la pluja.

Aquestes unitats mòbils permeten conèixer la qualitat de l'aire en zones que no tenen una vigilància continuada, veure la variació de les concentracions al llarg de l'any i obtenir dades de qualitat de l'aire per a poder fer estudis concrets. No és la primera vegada que una estació d'aquest tipus estudia la qualitat de l'aire a Malgrat de Mar i, segons la Regidoria de Medi Ambient, els resultats al poble "sempre han estat bons".

En aquesta ocasió, Medi Ambient ha escollit el Parc del Castell per a col·locar la unitat mòbil per la direccionalitat del vent, perquè no hi ha cap pantalla natural, és una ubicació nova que, a més, és representativa a tot el municipi, i permet que els Serveis Municipals puguin fer les connexions oportunes.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits