malgratcomunicacio.cat

En directe

La unitat m˛bil estarÓ dos mesos al Parc del Castell. Foto: Regidoria de Medi Ambient.

Una estaciˇ estudiarÓ la qualitat de l'aire al poble durant dos mesos

La Diputaciˇ de Barcelona ha instalĚlat aquest dimarts al matÝ una unitat m˛bil de vigilÓncia de la contaminaciˇ atmosfŔrica al Parc del Castell. Durant els propers dos mesos mesurarÓ de forma contÝnua la qualitat de l'aire del poble.Publicat:
28-06-2016 / 10:35:29
Actualitzat:
28-06-2016 / 12:39:50

La unitat mòbil és una furgoneta equipada amb analitzadors automàtics i manuals dels contaminants atmosfèrics més importants com són les partícules, el diòxid de nitrògen, l'ozó i els compostos orgànics volàtils (benzè, toluè, etilbenzè i xilens). La unitat també compta amb una estació meteorològica completa que permet mesurar variables com ara la direcció i la velocitat del vent, la temperatura, la humitat, la radiació solar, la pressió atmosfèrica i la pluja.

Aquestes unitats mòbils permeten conèixer la qualitat de l'aire en zones que no tenen una vigilància continuada, veure la variació de les concentracions al llarg de l'any i obtenir dades de qualitat de l'aire per a poder fer estudis concrets. No és la primera vegada que una estació d'aquest tipus estudia la qualitat de l'aire a Malgrat de Mar i, segons la Regidoria de Medi Ambient, els resultats al poble "sempre han estat bons".

En aquesta ocasió, Medi Ambient ha escollit el Parc del Castell per a col·locar la unitat mòbil per la direccionalitat del vent, perquè no hi ha cap pantalla natural, és una ubicació nova que, a més, és representativa a tot el municipi, i permet que els Serveis Municipals puguin fer les connexions oportunes.

NotÝcies

Totes les notÝcies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

RÓdio a la carta Programes Contacte

MLGVisiˇ

Xarxes Socials

ButlletÝ

Qui som

CrŔdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - AvÝs legal - CrŔdits