malgratcomunicacio.cat

En directe


La direcció de l'escola Marià Cubí demana tranquil·litat als pares en relació a l'enterovirus

La direcció del centre, que divendres al migdia confirmava a Ona Malgrat que s'havia detectat un cas d'enterovirus lleu al centre, ha penjat un comunicat a través del seu perfil de Facebook en què assegura que "ens hem de mantenir tranquils i serens, donat que aquest cas està comunicat a totes les autoritats sanitàries del poble, Calella i el Departament d'Educació. La mateixa escola assegura que l'alumne, que ha patit un virus comú, ja ha tornat a casa seva.Publicat:
11-06-2016 / 16:06:12
Actualitzat:
11-06-2016 / 16:19:17

En el comunicat que ha penjat la direcció de l'escola Maria Cubí i Soler al seu perfil de Facebook també s'assegura que el centre ha seguit "en tot moment el protocol establert" i que "ha actuat amb prudència i calma". A més, l'escola explica que dilluns obrirà amb total normalitat i que es posarà en contacte amb els pares i mares dels alumnes d'Educació Infantil per fer una reunió informativa.

El cas d'enterovirus que s'ha detectat a l'escola Marià Cubí i Soler és lleu i, segons va explicar el mateix divendres en què la direcció de l'escola va confirmar que hi havia aquest cas al centre, Anna Ballester, cap de Pediatria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, "es tracta d'un cas puntual". Els enterovirus circulen àmpliament entre la població i afecten milions de persones en tot el món cada any. Ballester va detallar que "aquest gènere de virus inclou més de 100 serotipis diferents que són responsables de quadres diversos, comuns en la població infantil". Normalment, els quadres són lleus i, segons el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, "sovint les infeccions són asimptomàtiques.

La cap de Pediatria de la Corporació de Salut va destacar que "les infeccions per enterovirus es transmeten per via fecal-oral i respiratòria". Per això, s'aconsella rentar-se les mans amb aigua i sabó freqüentment, sobretot, després d'anar al lavabo i canviar bolquers, evitar contacte amb persones infectades, cobrir-se en tossar o esternudar amb un mocador d'un sol ús o la part interna del colze i no amb les mans, netejar i desinfectar les superfícies que puguin haver estat contaminades, i romandre a casa durant la malaltia.

Els símptomes dels quadres que ocasionen aquests virus poden incloure febre, secreció nasal, esternuts, tos, erupcions a la pell o a la boca, butllofes a la boca, malestar general i dolors musculars. També poden causar faringitis, símptomes gastrointestinals i meningits asèptica. En ocasions, s'ha observat, segons Salut, l'aparició de quadres neurològics greus.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits