malgratcomunicacio.cat

En directe


Detecten un nou cas d'enterovirus a Malgrat de Mar

Un alumne de P3 de l'escola Marià Cubí i Soler està ingressat a l'Hospital Sant Jaume de Calella per enterovirus. Des del centre sanitari asseguren que el menor està bé i que segurament demà rebrà l'alta hospitalària. La direcció de l'escola s'ha posat en contacte amb l'administració i l'hospital per tractar aquesta qüestió i demanar que s'activin els protocols que es considerin oportuns. La Regidoria de Salut Comunitària demana calma a la ciutadania.Publicat:
10-06-2016 / 12:01:38
Actualitzat:
10-06-2016 / 14:58:55

El cas d'enterovirus que s'ha detectat a l'escola Marià Cubí i Soler és lleu i, segons Anna Ballester, cap de Pediatria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, "es tracta d'un cas puntual". Els enterovirus circulen àmpliament entre la població i afecten milions de persones en tot el món cada any. Ballester ha detallat que "aquest gènere de virus inclou més de 100 serotipis diferents que són responsables de quadres diversos, comuns en la població infantil". Normalment, els quadres són lleus i, segons el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, "sovint les infeccions són asimptomàtiques.

La cap de Pediatria de la Corporació de Salut ha destacat que "les infeccions per enterovirus es transmeten per via fecal-oral i respiratòria". Per això, s'aconsella rentar-se les mans amb aigua i sabó freqüentment, sobretot, després d'anar al lavabo i canviar bolquers, evitar contacte amb persones infectades, cobrir-se en tossar o esternudar amb un mocador d'un sol ús o la part interna del colze i no amb les mans, netejar i desinfectar les superfícies que puguin haver estat contaminades, i romandre a casa durant la malaltia.

Els símptomes dels quadres que ocasionen aquests virus poden incloure febre, secreció nasal, esternuts, tos, erupcions a la pell o a la boca, butllofes a la boca, malestar general i dolors musculars. També poden causar faringitis, símptomes gastrointestinals i meningits asèptica. En ocasions, s'ha observat, segons Salut, l'aparició de quadres neurològics greus.

Segon cas d'enterovirus a Malgrat de Mar

El virus va afectar una nena de tres anys al febrer. La menor estava infectada pel serotip D68, que, tot i ser poc habitual, és molt agressiu i provoca una paràlisi semblant a la de la poliomielitis. La nena va estar uns mesos ingressada a l'UCI de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona i al maig va ser traslladada a l'Institut Guttmann. Aquest és un dels casos més greus que ha provocat l'enterovirus a Catalunya.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits