malgratcomunicacio.cat

En directe


Mig centenar de veïns dels carrers de Passada i Girona es queixen de les inundacions i la mobilitat

Una cinquantena de veïns dels carrers de Passada i Girona es van reunir ahir a la nit a la Capella de l'Antic Hospital per parlar, una vegada més, de les inundacions que pateixen quan plou i del trànsit dels vials. La trobada va servir també per posar sobre la taula problemàtiques noves, que els veïns faran públiques més endavant, i per a donar llum verd a la constitució de l'entitat Eix Passada-Girona.Publicat:
07-06-2016 / 13:48:57
Actualitzat:
07-06-2016 / 15:19:03

Els veïns dels carrers de Passada i Girona van poder conèixer en quin punt es troben les gestions que s'han dut a terme en els darrers mesos amb l'Ajuntament per resoldre la problemàtica de les inundacions en aquests vials i per millorar algunes qüestions relacionades amb el trànsit. En aquest sentit, s'ha demanat a l'Ajuntament que estudiï, d'una banda, la canalització de les aigües pluvials i, de l'altra la mobilitat i la contaminació acústica dels vials. En relació a la primera qüestió, l'Ajuntament ha demanat una subvenció a la Diputació de Barcelona per tal de poder elaborar un estudi hidrogràfic dels carrers. Pel què fa al trànsit, hi ha prevista una inversió de 25.000 euros per a revisar l'actual Pla de Mobilitat.

Per a solucionar el problema de l'excés de trànsit que diuen que pateixen, els veïns proposen "obrir de nou el carrer del Carme". En relació a les inundacions, continuen defensant la construcció d'un dipòsit soterrani i la instal·lació d'un mecansime que bombegi l'aigua de la pluja i l'expulsi cap a mar o es pugui utilitzar per regar.

A banda d'aquestes dues problemàtiques, els veïns dels carrers de Passada i Girona també van exposar ahir altres qüestions que els preocupen, però que no volen fer públiques fins que la comissió impulsora d'aquest moviment veïnal es reuneixi de nou dilluns vinent per parlar-ne.

Un altre dels temes que van sortir a la trobada d'anit va ser el que fa referència a les contribucions especials que els veïns van haver de pagar l'any 2006 per a les obres d'arranjament dels carrers, que, asseguren, havien de servir per a solucionar la problemàtica de les inundacions. Núria Girons, una de les veïnes afectades, ha explicat que "s'ha entrat una instància a l'Ajuntament recordant que aquest any acaba la garantia de l'obra i que, si es va fer malament en el seu moment, l'administració és l'única que té dret a poder denunciar a l'empresa que la va executar".

 

Eix Passada - Girona

Una de les decisions que havien de prendre ahir els veïns dels carrers de Passada i Girona era si es constituïen o no com a entitat. Núria Girons ha comentat que "la proposta va ser acceptada de manera unànime" i que el nom de l'entitat serà Eix Passada - Girona. La veïna ha destacat "la participació i el diàleg que va haver-hi per part de les persones afectades, i la voluntat per part de tothom de treballar conjuntament perquè, entre d'altres coses, els veïns estan fastiguejats". Girons ha assegurat que la reunió "va ser molt constructiva".

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits