malgratcomunicacio.cat

En directe

El m˛dul prefabricat del CAP de Malgrat acull el servei de pediatria.

ConvergŔncia demana que es canvi´ el m˛dul prefabricat del CAP

CiU proposarÓ en el ple del mes de juny una mociˇ en quŔ demana que es canvi´ el m˛dul prefabricat del CAP de Malgrat de Mar, l'ampliaciˇ de l'Hospital Sant Jaume de Calella,áque s'habilitin dos quir˛fans a l'Hospital Comarcal de Blanes i la redacciˇ d'un "pla d'inversions urgent".Publicat:
24-05-2016 / 20:56:44
Actualitzat:
24-05-2016 / 21:45:49

El grup polític convergent lamenta que "l'austeritat que ha marcat les darreres polítiques econòmiques hagi portat la sanitat pública a una situació d'asfíxia pressupostària que ha fet trontollar tot el sistema". Convergència considera que aquesta situació "ha impedit aprofundir en l'aplicació de noves tècniques sanitàries, renovar els aparells mèdics obsolets i arranjar les deficiències de les instal·lacions".

Per tot plegat, CiU demanarà al proper ple canviar el mòdul prefabricat que actualment acull el servei de pediatria al CAP de Malgrat de Mar "perquè ha arribat al final de la seva vida útil". També es proposarà habilitar dos quiròfans més a l'Hospital Comarcal de Blanes amb l'objectiu de "reduir els pacients en llistes d'espera"; i elaborar un pla director de reforma i ampliació de l'Hospital Sant Jaume de Calella "per resoldre els greus problemes estructurals que té i la manca de capacitat del centre".

En relació als llits, el grup convergent proposa passar-ne de llarga i mitja estada a polivalents aguts com a mesura de millora al Centre Sociosanitari de Calella; remodelar l'espai buit que actualment hi ha a l'Asil Sant Jaume de Blanes per a col·locar-hi els llits de mitja estada polivalent de l'hospital; i dedicar els llits de mitja estada polivalent de l'Hospital Comarcal de Blanes a subaguts i aguts.

Finalment, la moció que CiU presentarà al proper ple també inclou la petició de redactar "un pla d'inversions urgent a curt termini que compensi el deteriorament de l'instrumental obsolet i l'equipament assistencial i resolgui les mancances de manteniment dels edificis" i acordar amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva "un finançament suficient i just" que permeti garantir la sostenibilitat de l'assistència sanitària.

Actualment, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva realitza la seva activitat en 14 edificis entre Canet de Mar i Tossa de Mar, entre els quals hi ha els hospitals de Calella i Blanes, i el CAP de Malgrat de Mar.

NotÝcies

Totes les notÝcies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

RÓdio a la carta Programes Contacte

MLGVisiˇ

Xarxes Socials

ButlletÝ

Qui som

CrŔdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - AvÝs legal - CrŔdits