malgratcomunicacio.cat

En directe


Un expert de l'Institut Pasteur de París i el biolèg Jacint Nadal, ponents de les 2es Jornades Espai Can Palomeres

L'Ajuntament de Malgrat de Mar organitza les 2es Jornades tècniques de l'Espai Mines de Can Palomeres avui i demà. Les jornades tècniques enguany comptaran amb la participació del doctor Hervé Bourhy, director de Laboratori de l’Institut Pasteur de París, que parlarà aquest dissabte de la importància de les mines de Can Palomeres en els estudis epidemiològics. El biòleg i doctor en Fisiologia Animal, Jacint Nadal, també participarà a les ponències. Les jornades també inclouran una exposició de fotografies de Juli Cardona Girons sobre les mines i la projecció d'un documental del Museu de Ciències Naturals de Granollers sobre els ratpenats.Publicat:
13-05-2016 / 11:56:43
Actualitzat:
13-05-2016 / 12:13:42

Les 2es Jornades de l'Espai Mines de Can Palomeres han patit alguns canvis de darrera hora. El biòleg de la Universitat de Barcelona especialista en quiròpters Jordi Serra-Cobo, que era un dels ponents, no podrà assistir per motius de salut. Jordi Serra-Cobo havia de fer una ponència sobre la importància de les Mines de Can Palomeres en els estudis epidemiològics, juntament amb el doctor Hervé Bourhy, director de Laboratori de l’Institut Pasteur de París. El doctor en Fisiologia Animal, Jacint Nadal, serà el ponent que acompanyarà Hervé Bourhy. 

Jacint Nadal és una emminència en el camp de la Biologia amb un extens currículum. Catedràtic de Zoologia de Vertebrats de la Universitat d’Oviedo, Leon (1970-1975) i de la Universitat de Barcelona (1975), de la qual és professor emèrit (2006). El seu àmbit de recerca és el dels vertebrats, la biologia d’aquests i com a indicadors de la qualitat del medi. Ha estat cap del Grup de Recerca consolidat de Biologia de Vertebrats. Cap de Perfeccionament de Professorat, INCIE del Ministeri d’Educació i Ciència (1976-1977). Degà de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (1979-1983). President de la Institució Catalana d’Història Natural de l’Institut d’Estudis Catalans (1993-1994). Director general per part de la Universitat de Barcelona del Pavelló de la Natura a l’Exposició Universal del 1992 (Sevilla). Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol del mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1992). Doctor honoris causa per la Universitat Autònoma Metropolitana de Mèxic DF.
 
El programa de les jornades, que s'obren avui

La segona edició de les jornades tècniques s'obrirà avui amb la inauguració de l'exposició Les mines de Can Palomeres. Una mirada, una mostra de fotografies de Juli Cardona Girons. Aquesta exposició es podrà visitar a la sala d'actes de l'Arxiu Municipal fins el 19 de juny. També es podrà veure una maqueta de l’estació de descàrrega de material, La Pilona, realitzada per Vicenç Bayarri Costa. La jornada d'aquest dissabte comptarà amb la intervenció de l'arqueòleg Joan Llinàs que parlarà sobre l'estudi arqueològic de les Mines de Can Palomeres, que ha realitzat. També hi participarà, a més, d'Hervé Bourhy i Jacint Nadal, Sergi Marí Pons, coordinador general de la Xarxa Custòdia del Territori de Catalunya, que tractarà en la seva ponència sobre La custòdia del territori: una eina de conservació de la natura en el segle XXI. 

Les jornades es clouran amb la projecció del documental Els humans i els ratpenats del Museu de CIències Naturals de Granollers a les 17 h al Centre Cultural. 

 

Consulteu aquí el programa de les 2es Jornades de l'Espai de les Mines de Can Palomeres.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits