malgratcomunicacio.cat

En directe

Estrep de l'antic pont de l'Espai Mines de Can Palomeres.

L'estudi arqueològic de les Mines de Can Palomeres fa un inventari dels elements conservats de l'espai

La Diputació de Barcelona ha lliurat avui a l'Ajuntament de Malgrat de Mar l'estudi històrico-arqueològic sobre l'Espai Mines de Can Palomeres que va demanar en el catàleg de recursos del 2014. A banda de l'inventari d'elements conservats, el treball també inclou un anàlisi documental de les mines i interpreta les restes que s'hi conserven. L'arqueòleg Joan Llinàs, autor de l'estudi, presentarà els resultats de la investigació en el transcurs de les 2es Jornades Espai Mines de Can Palomeres, que tindran lloc el 14 de maig.
 Publicat:
17-03-2016 / 13:11:18
Actualitzat:
18-03-2016 / 09:34:31

L'inventari que ha sorgit de l'estudi arqueològic de les Mines de Can Palomeres inclou 46 fitxes que analitzen diferents elements com, per exemple, restes de ponts o les portes de les boques de les mines. La investigació també ha permès descobrir l'antic camí per on baixaven les vagonetes fins a l'estació de càrrega.

El treball presenta una doble vessant, una històrica i una altra de territori. L'arxiver municipal Josep Maria Crosas ha explicat que "és la primera vegada que s'ha realitzat un anàlisi exhaustiu i de forma sistemàtica de la documentació existent fins ara". A més, Laia Gómez, tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, ha destacat que "per analitzar el conjunt de l'espai calia estudiar el paisatge miner i interpretar la muntanya com a explotació industrial".

L'Ajuntament va demanar a la Diputació de Barcelona el suport tècnic per tal de dur a terme la investigació. L'arqueòleg Joan Llinàs ha estat l'encarregat d'elaborar l'estudi, que ha costat 14.833 euros. Llinàs ja va avançar en les 1es Jornades Espai Mines de Can Palomeres l'abast i l'estratègia que seguiria en la investigació. L'arqueòleg també participarà en les jornades d'enguany, que tindran lloc a l'Arxiu Municipal el proper 14 de maig, per explicar amb detall el resultat de les troballes.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits