malgratcomunicacio.cat

En directe

ERC, CiU i CUP han explicat les al·legacions al ROM aquest migdia a la sala de plensa.

ERC, CiU i CUP impugnen el fons i la forma del ROM

Els tres grups polítics municipals, a l'oposició, han presentat avui les al·legacions a l'aprovació inicial del Reglament Orgànic Municipal, que es va dur a terme en el ple d'aquest mes de març. ERC, CiU i CUP demanen que l'aprovació es deixi sense efecte perquè consideren que és "nul·la de ple dret" i que es creï una comissió redactora amb membres del govern, de l'oposició i de la societat civil. Aquesta comissió redactaria una nova proposta de ROM que s'hauria de presentar al ple per a aprovar-se.Publicat:
15-03-2016 / 14:16:51
Actualitzat:
15-03-2016 / 15:28:45

El portaveu del grup municpal d'ERC, Ramir Roger, ha explicat que haurien volgut "demorar l'aprovació del ROM per treballar el Reglament de Participació Ciutadana", que ja l'inclouria.

El regidor convergent Jofre Serret ha mostrat el seu desacord amb el procediment que s'ha dut a terme a l'hora de crear el ROM. Serret creu que primer s'hauria d'haver constituït la Comissió d'Estudi, després els tècnics l'haurien hagut d'avaluar i, finalment, s'hauria d'haver enviat el document a la ciutadania.

Finalment, Paco Márquez, regidor de la CUP, ha lamentat que no es tingués en compte a l'hora d'elaborar al ROM a altres partits polítics, entitats o altres persones que en puguin donar la seva opinió. Márquez considera que aquest fet "tanca moltes portes que sigui un ROM funcional i que realment dinamitzi la vida política de l'Ajuntament".

ERC, CiU i CUP esperen que el govern (PSC i Junts per Malgrat) obri una línia de diàleg per tal de replantejar, tant la forma com el fons del ROM. Els tres grups polítics municipals també han mostrat el seu desacord amb qüestions com, per exemple, que només es puguin presentar mocions en clau municipal o els torns de rèplica.

 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits