malgratcomunicacio.cat

En directe


Constaten que la igualtat entre homes i dones encara és lluny

La Regidoria d'Igualtat va commemorar ahir dimarts 8 de març el Dia Internacional de les Dones amb un seguit d'activitats per reivindicar el paper de la dona.Publicat:
09-03-2016 / 12:21:02
Actualitzat:
09-03-2016 / 12:46:59

L'Arxiu Municipal, la Biblioteca La Cooperativa i el Centre Cultural es van convertir ahir en els escenaris de celebració dels actes del Dia Internacional de les Dones. La jornada va començar a primera hora del matí amb la lectura del manifest  que reivindica la feminització del món local. "Així doncs, avui 8 de març, volem reforçar l'aposta del món local per la defensa de la igualtat i la llibertat de les dones així com el reconeixement del seu llegat, claus per construir una societat més justa i digna per a tothom", diu el manifest que es va llegir de manera conjunta per les dones assistents a l'acte. 

També es va presentar el programa d'acompanyament a la dona Empodera't  a càrrec de la coach Mònica Aldegunde. El programa d'activitats va incloure una xerrada a la Biblioteca La Cooperativa sobre la Guerra Civil i les dones a càrrec de Sílvia Carceller i la projecció de la pel·lícula Cándida de Guillermo Fesser al Centre Cultural. 

Per altra banda, ahir es va inaugurar l'exposició El cos de les dones de Drac Màgic a través de l'Observatori de les Dones, que es podrà veure fins el 18 de març a l'Arxiu Municipal. L’exposició té com a objectiu la iniciació en la lectura crítica de la representació que fan els mitjans de comunicació audiovisual del cos femení, desxifrant els missatges ocults que tenen les imatges per tal de posar en evidència els prejudicis adquirits, que contribueixen a que tinguem una percepció condicionada del propi cos. El recorregut de la mostra situa les imatges actuals en relació a les del passat, establint paral·lelismes que permeten entendre els orígens i la funció de les formes de representació hegemòniques.

La regidora d'Igualtat, Sònia Viñolas, ha manifestat que "volem igualtat i equitat". "Seria genial que no haguéssim de celebrar el Dia de les Dones. Però s'ha de treballar molt dur i sobretot, des de les escoles", ha afegit la regidora.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits