malgratcomunicacio.cat

En directe


El Ple aprova el reglament orgànic municipal (ROM)

Els dos temes més debatuts van ser l’aprovació del reglament orgànic municipal i la nova ordenança d’espais públics. La sessió plenària ordinària del mes de febrer es va allargar tres hores.Publicat:
05-02-2016 / 14:41:39
Actualitzat:
05-02-2016 / 15:09:04

El ple ordinari del mes de febrer que l’Ajuntament de Malgrat ha celebrat aquest dijous al vespre ha aprovat el reglament orgànic municipal (ROM), un reglament que, entre altres aspectes, regularà el funcionament de les sessions plenàries i el temps del que disposaran els regidors i regidores per exposar els seus arguments o fer rèpliques. El reglament també contempla la regulació de la tipologia de mocions que es poden presentar al plenari que, preferentment, hauran de ser sobre temes de caire local tot i que l’alcalde Joan Mercader va explicar que “si hi ha consens entre tots els grups polítics i fent ús de la llibertat d’expressió” es podran presentar mocions d’altres tipus. Per la seva banda, la regidora de règim intern Carme Ponsa, va explicar que l’equip de govern treballa de forma paral·lela en la redacció d’un reglament de participació ciutadana.

El portaveu d’ERC, Ramir Roger, va exposar que el seu grup “no està gens d’acord amb la forma en la que s’ha portat aquest tema” i va criticar a l’equip de govern que “no hi ha hagut temps d’estudiar seriosament la proposta”. Per la seva banda, la portaveu del grup municipal de CiU, Neus Serra, va exposar que “no s’ha fet cap procés participatiu” mentre que el regidor Jofre Serret va anunciar a través del seu compte de Twitter que el seu grup impugnarà el ROM per un defecte de forma i per “autoritari".

Per la seva banda els regidors de la CUP van exposar també que el ROM aprovat ahir presenta “un defecte de forma” i van anunciar la seva impugnació. “No ens heu tingut en compte i voleu que l’aprovem a canvi de res”, va dir la regidora Núria Casajuana. CiU, ERC i la CUP van demanar que la proposta es deixés sobre la taula però finalment es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC + JxM). Tots els grups de l’oposició (ERC, CiU i CUP) van votar en contra. La regidora del PP no hi era al plenari per motius de salut.

En el torn de rèplica, la regidora Carme Ponsa va reconèixer que el nou ROM s’ha tramitat molt ràpidament i va agrair algunes aportacions.

El ple d’aquest dijous també ha servit per aprovar de forma definitiva la nova ordenança d’ús dels espais públics. L’equip de govern finalment ha acceptat algunes de les al·legacions que es van presentar. La més recurrent ha estat la que fa referència al color dels tendals, que finalment no estarà regulat per l’ordenança. La resolució d’al·legacions es va aprovar amb els vots del PSC, JXM i una regidora de la CUP. L'altre regidor de la CUP i ERC van votar en contra i CiU es va abstenir.

També es va fer l’aprovació inicial de la relació actualitzada de béns i drets afectats per l'execució de les obres d'urbanització de l'avinguda Barcelona que va comptar amb els vots del PSC i JXM, ERC i CiU. La CUP vota en contra. Per altra banda, ERC, CiU i CUP van presentar dues mocions conjuntes: una de suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre i altra sobre mesures concretes en matèria d’habitatge. Totes dues mocions van ser aprovades per unanimitat.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits