malgratcomunicacio.cat

En directe

Maqueta del carrer Segre. Foto: Premsa

El projecte de remodelació del carrer Segre opta a un dels premis de la 13a Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo

L'objectiu de la convocatòria és ser motor de reflexió i incentiu de noves idees per a l'arquitectura i l'urbanisme. El projecte de remodelació del carrer del Segre va incloure les prioritats que els propis veïns van definir l'any 2009 en un taller de participació ciutadana.Publicat:
28-01-2016 / 11:19:11
Actualitzat:
28-01-2016 / 12:12:48

El projecte de remodelació i millora del carrer del Segre és un dels candidats als premis de la 13a Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo, que promou el Ministeri de Foment. Els autors del projecte, els arquitectes del gabinet Territori 24 Arquitectura i urbanisme, han presentat la candidatura a aquesta bienal que pretén ser motor de reflexió i incentiu de noves idees per a l'arquitectura i l'urbanisme. El carrer del Segre es distingeix pel seu asfalt colorejat, on arbres, seients i catifes de fulles pintades són protagonistes.

L'arquitecte de Territori 24, Adrià  Calvo, ha explicat que han decidit presentar aquest projecte a la Bienal perquè "és un exemple bastant clar de com amb recursos econòmics escassos -el pressupost de l'obra va ser de 55 euros el metre quadrat, quan la mitjana és d'uns 160 euros- es pot aconseguir un resultat prou digne i amb un caràcter especial". "Ens agrada molt aquest projecte. El vam començar l'any 2009 amb la participació ciutadana i vam aconseguir que en aquest carrer que, era complicat perquè amb una forta pendent, a més tenia unes voreres molt estretes i molts cotxes aparcats, els veïns poguessin recuperar aquest espai", ha afegit Adrià Calvo. 

Les obres del carrer del Segre es van enllestir al maig de 2014 i tenien un cost inicial de 100.163,33 euros. Finalment van ser adjudicades a l'empresa Excavacions Bermúdez per un import de 56.592,28 euros, representant una baixa del 43,5%. La redacció del projecte de l'actuació va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona.

En aquests moments, l'Ajuntament porta a terme les obres de remodelació dels carrers Montnegre, Tordera i Montseny, que són tindran la mateixa estètica, ja que formen part del mateix projecte, inclòs en el Projecte d'Intervenció Integral del barri de La Verneda i el Castell.

Recuperació i renovació

La XIII Bienal Española de Arquitectura y Urbanisme neix de l'interès per aquelles arquitectures que plantegen alternatives de procés en una època de recuperació del paisatge i de renovació de l'espai urbà de la ciutat i les seves construccions. La Bienal està convocada pel Ministeri de Foment, a través de la Dirección General de Arquitectura, Vivienda y Suelo, en col·laboració amb el Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España (CSCAE), la Fundación Caja de Arquitectos i la Unión de Agrupaciones de Arquitectos Urbanistas. D'entre totes les candidatures, es farà pública la llista d'actuacions seleccionades.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits