malgratcomunicacio.cat

En directe

Mossèn Fèlix Paradeda

L'Arxiu Municipal organitza diverses activitats per descobrir el llegat de mossèn Fèlix Paradeda

Els Arxius Municipals de Malgrat i Palamós organitzen un cicle d'actes fins el mes de juny de l'any vinent, que inclou xerrades, exposició, presentació d'un llibre i visites guiades.Publicat:
11-12-2015 / 13:19:35
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

L'Ajuntament de Malgrat de Mar posa en marxa aquest diumenge un programa d'activitats per descobrir el llegat de mossèn Fèlix Paradeda. Els Arxius Municipals de Malgrat i Palamós organitzen un cicle d'actes fins el mes de juny de l'any vinent, que inclou xerrades, exposició, presentació d'un llibre i visites guiades.

El llibre Malgrat i sos contorns, de mossèn Fèlix Paradeda, publicat ara fa 100 anys, el 1915, ha estat durant anys el llibre de referència a nivell històric de Malgrat. A partir d'aquesta excusa i amb ganes de posar en valor l'obra d'un personatge que no és prou coneguda, des dels Arxius Municipals de Malgrat i de Palamós, amb la col·laboració d'investigadors locals dels dos pobles -Joan Piña, Anna Maria Anglada i Gabriel Martín-, s'ha organitzat un conjunt d'actes diversos amb l'objectiu de descobrir el llegat de Paradeda.

El cap del Servei d'Arxiu Municipal de Malgrat de Mar, Josep Maria Crosas, ha explicat que "més enllà de la persona, el que interessa és descobrir l'obra, el que ens ha deixat el personatge". "En aquest sentit, des del punt de vista de Malgrat, és molt interessant descobrir la seva obra a Palamós, segurament molt poc coneguda pels malgratencs. I des del punt de vista de Palamós, on és menys conegut,  succeeix a l'inrevés", ha afegit.

S'han programat activitats amb l'objectiu de descobrir l'obra de mossèn Fèlix Paradeda des de diferents punts de vista, no només l'acadèmic. El cicle s'encetarà aquest diumenge amb una lectura de textos de l'autor a càrrec de l'actriu local Assumpta Mercader. També es preveuen conferències, una exposició i la publicació de bona part de les seves obres.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits