malgratcomunicacio.cat

En directe


El Ple de l’Ajuntament aprova la nova ordenança reguladora de terrasses

La darrera sessió plenària, que ha durat tres hores, ha debatut entre la nova ordenança i dues mocions: una sobre el canvi de l’escut de Malgrat i altra de suport a la llei catalana de pobresa energètica. La regidora Ana Vega (PP) no ha assistit per motius de salut.Publicat:
04-12-2015 / 17:43:57
Actualitzat:
04-12-2015 / 17:47:22

El ple de l’Ajuntament de Malgrat ha aprovat per unanimitat les bases que regulen les subvencions que atorgarà l’Ajuntament de Malgrat de Mar a les entitats durant l’any 2016 i el padró d’habitants del municipi a data 1 de gener de 2015, que queda fixat en 18.362 persones. En el debat d’aquest punt la CUP ha exposat que a Malgrat conviuen 69 nacionalitats diferents i una persona d’origen sarahauí i ha proposat recuperar la festa de la diversitat. En aquest sentit l'alcalde Joan Mercader ha dit que l'Ajuntament està "orgullós" de la convivència de 69 nacionalitats al poble.

En el punt sobre la modificació del conveni de recollida, atenció i acollida d’animals domèstics abandonats amb el Consell Comarcal del Maresme ERC ha demanat que s’engegui una campanya per fer arribar a les escoles el missatge que no es poden abandonar els animals i la CUP ha animat la ciutadania a que no compri animals i acudeixin a les protectores. El govern municipal s’ha afegit a la proposta dels republicans.

Nova ordenança reguladora de terrasses

Pel que fa a l’ordenança reguladora de les terrasses, el govern municipal creu que “el nou text introdueix una sèrie de millores respecte al text anterior, que no donava les eines necessàries per tenir un espai públic ordenat i on tothom se senti a gust” i ha animat a la resta de grups polítics “a no fer un ús polític de l’ordenança i a mirar-la en positiu”.

Des de ERC creuen que “no es pot tractar de la mateixa manera els establiments del casc urbà, del passeig marítim o de la zona perifèrica”. També han manifestat que s'ha de prohibir l'exhibició o utilització d'animals a les fires que se celebrin al poble.

Per la seva banda, la CUP defensa que a la carta de colors de les terrasses hi ha de ser el blau, perquè Malgrat és un poble de mar i CiU diu que l'ordenança "vol imposar criteris estètics, que a més són clàssics i poc innovadors", i també que "arriba tard". L’ordenança s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC i JXM. CiU i CUP han votat en contra i ERC, s’ha abstingut.

ERC planteja un canvi en l’escut del municipi

ERC ha plantejat a través d’una moció un canvi en l’escut de Malgrat de Mar que, segons han explicat els impulsors de la moció, no compleix amb les normatives heràldiques. CiU ha donat suport a la moció perquè consideren que “és important saber d’on venim i el que som”. La CUP també s’ha mostrat d’acord amb el contingut de la moció –i finalment ha acabat votant a favor- però ha reclamat que el procés es faci a través de la participació ciutadana, extrem que també comparteix JxM però que ha votat en contra perquè considera que no hi ha una demanda de la població i el cost econòmic és molt alt. Per la seva banda, el PSC s’ha mostrat partidari que un canvi d’escut es faci a través d’un procés de participació però l’alcalde ha assenyalat que “tirar endavant un procediment així hauria de respondre a una demanda de la població, a més que suposa un cost econòmic important”.

En el torn de rèplica el portaveu d’ERC, Ramir Roger, ha dit que “aquesta és una oportunitat per canviar coses que no s’han fet bé en el passat” i s’ha mostrat partidari d’afegir al text de la moció un procés de participació que pregunti sobre la possibilitat de continuar amb l’escut actual o d’engegar un procés per substituir-lo pel que proposen els republicans. El text final de la moció s’ha modificat per incloure el procés de participació ciudadana tot i que finalment no s’ha aprovat en rebre els vots contraris de PSC i JXM. ERC, CUP i CiU han votat a favor.

Moció a favor de la llei catalana contra la pobresa energètica

Sobre la moció conjunta d’ERC, CIU i CUP sobre els atacs del govern de l’Estat a la normativa catalana sobre pobresa energètica, ERC a instat a “fer un pas més cap a la dignitat dels nostres veïns, ja que la pobresa energètica és un tema que està a l’ordre del dia”. CiU creu que “l’Ajuntament ha de rebutjar amb majúscules l’actitud del govern espanyol que suspèn una llei que vol ajudar als que tenen dificultats”.  “Per la dignitat de les persones i d’aquest país” la CUP a votat a favor. El PSC creu que la moció és “una actitud cap al Tribunal Constitucional i passa de puntetes pel que realment importa, la pobresa energètica”. JxM, ERC, CUP i CiU han votat a favor i el PSC s’ha abstingut.

La regidora Ana Vega (PP) no ha assistit al Ple per motius de salut. La sessió plenària ha durat tres hores.

Galeria d'àudios

Canal Ivoox Ona Malgrat

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits