malgratcomunicacio.cat

En directe


Malgrat aprova les ordenances per al 2016 amb la pràctica congelació dels preus públics

Les ordenances han rebut el suport de l’equip de govern (PSC i JuntsxMalgrat) i CiU, l’abstenció d’ERC i el vot contrari de la CUP. La regidora del PP no hi era present a la sala de plens.Publicat:
13-11-2015 / 16:54:44
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

El govern municipal (PSC i JxM) ha proposat la pràctica congelació de tots els impostos i taxes municipals incloent l’IBI. Les úniques taxes que s’apugen són el rebut del complex MES Malgrat (1%) i la inscripció de l’escola d’adults que passa de 10,60 a 20,60 euros. Per altra banda, es canvia el criteri per calcular la taxa d’ocupació de la via pública per part de bars i restaurants. Abans es calculava pel número de taules i cadires de cada establimen i ara es farà en funció dels metres quadrats ocupats.

El grup municipal d’ERC s’ha abstingut en el punt de les ordenances fiscals. El seu portaveu, Ramir Roger, ha proposat el cobrament d’una taxa per a no residents per entrar al Parc Francesc Macià. ERC també ha proposat que els vehicles de persones no empadronades a Malgrat paguin per aparcar en determinades zones blaves del poble. El PSC s’ha oposat a totes dues mesures. Ramir Roger, per altra banda, ha exposat que gairebé no hi ha hagut bonificacions de l'IBI per a persones amb dificultats econòmiques.

CiU ha donat suport a les ordenances fiscals proposades per l’equip de govern. La portaveu convergent creu que “no hi ha cap novetat” i que “no hi ha hagut debat” entorn a la modificació de l’ordenança de bars i restaurants. També ha dit que la proposta inclou la bonificació de l’impost de circulació per a vehicles antics, una mesura que CiU va demanar en forma de moció. Els convergents també s’han mostrat contraris a fer pagar per entrar al Parc Francesc Macià i han discrepat de l’afirmació de la regidora Isabel Ortiz sobre l’efecte negatiu que pot suposar el fet d’haver de pagar per aparcar a alguns espais del poble. També han demanat al govern que els diners previstos per a les ajudes de l'IBI es destinin a ajuts socials.

El portaveu de la CUP, Paco Màrquez, ha explicat que l’IBI permet fer pagar més als que tenen més ingressos i menys als que tenen menys recursos però “l’equip de govern no s’ho ha plantejat i s’ha limitat a fer una rebaixa”. “Passem de puntetes per IBI i IAE, dos impostos que ens podrien fer recaptar més diners”, ha dit. El grup de la CUP també s’ha oposat a la bonificació de l’impost de circulació als vehicles antics. Aquestes ordenances són “poc justes, poc redistributives i poc creatives”, ha conclòs Màrquez. Joan Mercader ha replicat que amb el canvi de criteri de càlcul del preu de la taxa per ocupació de la via pública de bars i restaurants “el 90 ó 95% dels establiments pagaran menys”.
 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits