malgratcomunicacio.cat

En directe

Una portaveu de la PAH de Blanes va intervenir al Ple

Les mocions centren l’atenció dels regidors durant la segona part del Ple

Es va presentar una moció per la via d'urgència per demanar el suport del Ple al Parlament de Catalunya en relació a l'inici del procés d'independència. També es va incloure d'urgència l'aprovació d'una aportació extraordinària per a la recollida de residus.Publicat:
13-11-2015 / 16:39:11
Actualitzat:
16-11-2015 / 16:03:26

Les diferents mocions que han presentat els grups municipals han centrat el debat dels regidors i regidores durant la segona part del Ple de l’Ajuntament de Malgrat d’aquest mes de novembre. Per una banda els grups d’ERC, CUP, CIU i JXM han presentat una moció cojunta amb motiu del 75è aniversari de l’assassinat  del president Lluís Companys, que demana l’anul·lació del judici contra el president de la Generalitat assassinat pel franquisme. La moció s’ha aprovat amb els vots favorables dels impulsors de la moció i l’abstenció del PSC, que s’ha justificat dient que “una part de la moció fa referència a elements polítics actuals”.

ERC també ha presentat una moció per millorar la neteja de les pintades en espais públics. La moció ha rebut el suport de tots els grups municipals menys de la CUP, que s’ha abstingut. Finalment ERC ha accedit retirar un dels punts de la moció que feia referència a l’aportació de fons públics per a restaurar façanes afectades per pintades, que era un obstacle per obtenir el vot favorable de PSC i JxM.

La moció dels grups de la CUP, JXM, ERC i CIU per ajuda d’emergència als camps de refugiats sahrauís ha rebut el suport de tots els grups del plenari. Aquests camps de refugiats viuen una catàstrofe humanitària després de les pluges torrencials d’aquest mes d’octubre.

Per la seva banda la CUP ha presentat una moció per exigir una nova llei reguladora del dret a l’habitatge que garanteixi les mesures de mínims per fer front a l’emergència habitacional. Aquest punt de l’ordre del dia –que respon a una iniciativa de suport a un grup de persones afectades per execucions hipotecàries- ha comptat amb el suport de diversos membres de la PAH, que s’han concentrat al plenari.  La moció ha rebut el suport de tots els grups.

La moció dels grups del PSC, JXM, ERC i CIU de suport a la creació de la prestació “Garantia + 55”, impulsada per la UGT de Catalunya també ha obtingut el vot favorable de tots els regidors.

Una moció i un punt a l'ordre del dia per la via d'urgència

La sessió plenària d’aquest dijous també ha incorporat un punt a l'ordre del dia de l’equip de govern per la via d'urgència per tal d’aprovar una aportació extraordinària per a la recollida de residus, que ha comptat amb els 9 vots favorables de PSC i JxM. La resta de grups s’han abstingut. També s'ha presentat una moció d’urgència de suport a la primera resolució del nou Parlament d’engegar el procés d’independència. La moció ha obtingut els vots favorables de tots els grups menys del PSC, que també ha votat en contra del carácter d’urgència.

El Ple ha finalitzat a la una de la matinada, després de sis hores. amb el torn de precs i preguntes.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits