malgratcomunicacio.cat

En directe

Ple ordinari del mes de novembre

Malgrat aprova un pressupost de gairebé 19 milions d’euros

Els comptes de la corporació per l’any vinent han rebut el suport de l’equip de govern (PSC i JuntsxMalgrat). ERC s’ha abstingut i CiU i la CUP han votat en contra. La regidora del PP no hi era present a la sessió.Publicat:
13-11-2015 / 16:17:43
Actualitzat:
13-11-2015 / 16:32:27

El Ple ordinari del mes de novembre de l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha aprovat el pressupost del consistori per a l’any vinent, que ascendeix a gairebé 19 milions d’euros.

La regidora Isabel Ortiz ha presentat la proposta de pressupost de l’equip de govern (PSC i JXM) que s’ha confeccionat amb “criteris d’austeritat i prudència”. El pressupost del consistori malgratenc per a l'any 2016 ascendeix a 18.935.175 euros, un 0,76% més que el pressupost d'aquest any. Segons els càlculs de l'equip de govern amb aquests números l'endeutament de la corporació serà del 29,5% i es generarà un estalvi de 770.000 euros.

Quant a les inversions la urbanització de l'Avinguda Barcelona té una dotació d’1.000.000 d'euros a càrrec del pressupost de l'any vinent i 1.500.000 euros a càrrec del pressupost de l'any 2017. Les inversions del pressupost també contemplen 250.000 euros per a millores urbanes, 100.000 euros per a reforma del pont del carrer Passada, 125.000 euros per a fer reformes al poliesportiu Germans Margall, 135.000 euros per a l'enllumenat de l'Avinguda dels Pins i 35.000 euros per a equipament tècnic d'Ona Malgrat.

ERC critica que no es pagui la quota de l'AMI

“Teniem esperances de trobar partides destinades a la participació ciutadana” ha dit el portaveu d’ERC, Ramir Roger, que creu que la inversió de la urbanització de l’Avinguda Barcelona és “necessària per tal de permetre la reforma del passeig marítim”. ERC s’ha mostrat contrària a la reforma del pont del carrer Passada per “no haver pogut veure l’estudi previ”. Els republicans també han criticat que no es pressuposti cap partida per pagar les quotes de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i “això li resta bona part del crèdit democràtic que li havíem atorgat”, ha dit Roger referint-se a l’alcalde.

Sobre la participació ciutadania l’alcalde ha dit que l’equip de govern treballa en un reglament per fer pressupostos participatius. Sobre el pont del carrer Passada Joan Mercader ha dit “que just avui s’ha entrat per registre l’estudi previ”. Pel que fa a la quota de l’AMI, Mercader ha dit que “l’any passat ja vaig votar en contra i per coherència segueixo amb la mateixa postura”. Ha afegit que “no tinc clar com l’AMI justifica els ingressos” i Ramir Roger s’ha ofert a portar-li personalment.

CiU qualifica el pressupost de "decebedor"

La portaveu de CiU, Neus Serra, ha explicat que “fins ara hem sigut molt prudents donat que hi havia molts regidors nous” i han qualificat la proposta de pressupost de “decepcionant ja que no ha canviat res”. “No hi ha una sola proposta consensuada amb l’oposició” ha dit Serra, que ha criticat la roda de premsa de presentació dels pressupostos.
Serra ha criticat el que considera una “manca de voluntat d’impulsar una política d’habitatge a nivell municipal” en referència a la partida destinada als ajuts d’habitatge i també creu que l’augment de la despesa en comunicació respon “a una voluntat de fer anuncis”. Neus Serra també ha criticat la negativa de l’alcalde a pagar la quota de l’AMI i ha interpelat JuntsxMalgrat en temes de comerç i turisme i sobre el funcionament de Malgrat Turisme SL. Neus Serra ha anunciat que CiU presentarà al·legacions al pressupost.

Mercader ha comparat la dotació pressupostària en comunicació per a l’any vinent amb “un altre municipi del Maresme que gasta només en ràdio 300.000 euros”.

JxM ha contestat CiU “per al·lusions” que la urbanització de l’Avinguda Barcelona és “prioritària així com la millora de la ràdio o la façana marítima”. Ha afegit que “hem de prioritzar projectes perquè som un equip”. Carme Ponsa ha dit que estan evaluant la continuïtat o no de Malgrat Turisme.

La CUP creu que els pressupostos són "continuïstes"

“Són uns pressupostos continuïstes, sense cap proposta concreta”, ha dit Núria Casajuana, regidora de la CUP, que ha criticat la partida de seguretat i mobilitat de la galeria de tir de la policia local “per la despesa que suposa”. També han demanat que es prioritzi la continuïtat de l'Avinguda Mediterrània i afirma que cal posar-hi enllumenat en aquella zona. Casajuana ha demanat “programes concrets per tal de donar l’empoderament a les persones”. En relació a l’habitatge Casajuana ha dit que “el pressupost hauria d’haver apostat clarament per oferir una borsa d’habitatge social”. La regidora de la CUP també ha demanat que l’empresa Clece no continuï amb la concessió de la Llar d’infants.

Per altra banda la CUP ha criticat que als mitjans municipals “surti més vostè –en referència a l’alcalde- que la resta” i s’ha mostrat en contra del reglament que regula la participació dels regidors i grups municipals als mitjans de comunicació de l’Ajuntament.

Volem que es dissolgui “Malgrat Turisme”, ha dit la regidora Núria Casajuana. “No estem d’acord amb la inversió de l’Avinguda Barcelona en aquest moment ja que deixem sense fer l’Avinguda Mediterrània. Pensem que el pacte de govern s’ha imposat i això té un nom: turisme”, ha dit Casajuana.

“Prioritzar l’Avinguda Barcelona no significa que no farem l’Avinguda Mediterrània”, ha replicat Joan Mercader, que ha defensat la galeria de tir de la policia local “perquè permet un estalvi ja que els agents no s’han de desplaçar per fer pràctiques”. Mercader creu que “no cal un pressupost per fer el reglament dels pressupostos participatius”. L’alcalde també ha dit “que la llei no permet municipalitzar serveis i per això deseguida es van desmarcar de la possibilitat de formar govern”. Joan Mercader també ha comparat la comunicació que fan altres ajuntaments governats per la CUP amb la que es fa a l’Ajuntament de Malgrat.

Per la seva banda, Carme Ponsa ha replicat que quan Turisme depenia directament de l’Ajuntament “el pressupost havia arribat a 400.000 euros i estaria encantada de disposar d’aquests diners ara”.

El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC i JxM), l’abstenció d’ERC i els vots en contra de CiU i la CUP.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits