malgratcomunicacio.cat

En directe

Col·loqui amb Masa Kamenjasevic

La plataforma Malgrat Acull comença a caminar

La iniciativa vol crear una xarxa social per tal que Malgrat estigui preparat per acollir refugiats. Una de les accions que emprendran en els propers dies és la distribució d’unes butlletes d’inscripció amb l’objectiu que la ciutadania pugui oferir la seva ajuda en diversos àmbits.Publicat:
13-10-2015 / 14:13:20
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

La Biblioteca La Cooperativa ha estat l’espai escollit per la plataforma Malgrat Acull per presentar-se en societat. La iniciativa sorgeix d’una comissió creada després d’una reunió convocada per Justícia i Pau de Malgrat per posar sobre la taula possibles accions que es poden coordinar des de Malgrat per acollir refugiats sirians que estan arribant a Europa en els darrers mesos.

La portaveu de Malgrat Acull, Núria Tomàs, ha explicat que l’objectiu és “crear una xarxa social per tal que Malgrat sigui un poble preparat per acollir”. Segons ha explicat Tomàs, a partir d’aquesta setmana es distribuiran unes butlletes –que es podran trobar a les dependències de Serveis Socials, a l’Ajuntament i al Centre Cívic- per tal que els interessats en col·laborar es puguin inscriure i oferir la seva ajuda. La plataforma també organitzarà un seguit d’activitats per recaptar fons per a diverses ONG’s que treballen amb els refugiats.

L’acte de presentació ha consistit en la lectura del manifest de la plataforma i d’un col·loqui amb Masa Kamenjasevic, testimoni de la guerra de Bòsnia, d’on va haver de fugir juntament amb la seva família fa 22 anys. Al final de l’acte també es va presentar l’ONG de socorristes Proactiva Open Arms. Un dels seus voluntaris Oriol Planas ha explicat com desenvolupen les seves tasques de rescat i primers auxilis a l’illa de Lesbos (Grècia) on cada dia arriben entre 1.500 i 2.000 refugiats.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits