malgratcomunicacio.cat

En directe

Ple de l'Ajuntament de Malgrat de Mar

El Ple aprova una moció de suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau

La sessió ordinària del mes d'octubre, de més de dues hores i mitja de durada, ha debatut tres mocions d'urgència presentades per CiU i ERC. Una moció dels republicans sobre els horts urbans ha estat retirada. En el torn de precs i preguntes s'ha debatut sobre l'arranjament de la zona del cementiri, l'acollida de refugiats sirians, el futur d'Ona Malgrat i la passarel·la de moda que organitza la regidoria de turisme.Publicat:
02-10-2015 / 10:55:31
Actualitzat:
02-10-2015 / 12:29:13

Les dues mocions d'urgència -una de suport a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega i altra de suport al nous Parlament i Govern de Catalunya- juntament amb la modificació pressupostària proposada per l'equip de govern han centrat el debat del ple ordinari de l'Ajuntament de Malgrat de Mar que s'ha celebrat aquest dijous al vespre.

La modificació pressupostària proposada pel govern municipal ha rebut el suport de tots els grups municipals menys de la CUP que ha votat en contra "perquè ara no toca remodelar aquesta rotonda, ja que no hi ha prevista cap urbanització en els terrenys on havia d'anar la ciutat sanitària", en referència a la partida de diners destinada a la remodelació de la rotonda de l'Avinguda Costa Brava amb l'Avinguda Països Catalans, al barri de Can Palomeres. L'equip de govern defensa aquesta remodelació argumentant que és un pas previ per a la urbanització de la zona que ha d'acollir un tanatori. La CUP va demanar la fragmentació d'aquest punt per poder votar a favor de la recuperació d'una part de la paga de nadal dels treballadors públics, cosa quye finalment no es va produir. 

La moció en suport del Correllengua ha estat votada a favor per tots els grups municipals menys pel PP, que s'ha abstingut. Aquest punt ha generat una sèrie de rèpliques entre el portaveu d'ERC, Ramir Roger i de la portaveu del PP, Ana Vega. Pel que fa a la moció d'ERC relativa als horts urbans, finalment ha estat retirada donat que el govern municipal ja està fent aquest projecte.

Moció de suport a Artur Mas

Per altra banda els grups municipals d'ERC i CiU han presentat dues mocions d'urgència: una de suport del president de la Generalitat en funcions Artur Mas, de la Consellera d'Ensenyament en funcions Irene Rigau i de l'exvicepresidenta del Parlament Joana Ortega, que aquesta setmana han estat imputats per l'organització del 9N.

EL regidor de CiU Jofre Serret ha defensat la moció, que demana "el compromís de l’Ajuntament de Malgrat de Mar amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur".

Ricard Nuñez ha dit que "sembla increïble que estiguem discutint avui aquí això perquè un president faci la seva feina". La CUP també s'ha afegit a la moció i ha dit que "ens solidaritzem amb el president Mas i amb els col·lectius que defensen diverses causes socials com Joves per la Terra o les persones que van encerclar el Parlament". La portaveu del PP ha dit que "el Sr. Mas ha de ser responsable del que fa i coherent amb les seves accions. I Artur Mas va desobeir i va fer malversació de fons".

Per la seva banda la portaveu de JuntsxMalgrat Carme Ponsa ha dit que "no entenem com es pot encausar algú que posa unes urnes". El PSC creu que el PP "ha comés l'error de judicialitzar un tema polític i CiU ha fet servir eines inadequades de participació ciutadana". En el torn de rèplica el regidor de CiU Jofre Serret ha dit que "comparar els imputats de corrupció amb la imputació a Mas és patètic" i ha recordat que "Artur Mas serà processat per posar unes urnes de cartró".

La moció s'ha aprovat amb el suport d'ERC, CiU, CUP i JuntsxMalgrat. El PSC s'ha abstingut i el PP ha votat en contra.

Moció de suport al nou Parlament i Govern de la Generalitat

CiU i ERC també han presentat una moció conjunta de suport al nou Parlament i al nou Govern de la Generalitat que es constitueixi fruit de les eleccions del 27S. El regidor convergent Jofre Serret ha llegit el text de la moció que destaca "una participació mai vista en unes eleccions catalanes que legitima el seu resultat" i manifest "el suport i la lleialtat institucional del plenari amb el nou Parlament i el nou Govern de Catalunya" a més de "recolzar totes aquelles iniciatives, resolucions i acords que s’adoptin en ambdues institucions i que tinguin com a voluntat fer efectiu el mandat democràtic de construir un Estat propi per Catalunya".


Des del grup municipal d'ERC han expressat "satisfacció pel desenvolupament de les eleccions mentre que la CUP creu que no pot "donar suport a un govern que encara no s'ha constituit i recolzar un president que encara no sabem qui serà". Per la seva banda la portaveu del PP Ana Vega ha dit que els independentistes "han guanyat en escons però no en vots" i JuntsxMalgrat creu que "la majoria de catalans volen un nou estat". El PSC ha expressat la seva "satisfacció per la participació a les eleccions però no sabem les iniciatives que poden adoptar les institucions". La moció s'ha aprovat amb els vots favorables d'ERC i CiU, les abstencions del PSC i la CUP i el vot contrari del PP.

Precs i preguntes

L'arranjament de la zona del cementiri -que ha provocat en els darrers dies algunes protestes a les xarxes socials- juntament amb la plataforma Malgrat Acull, que serà l'encarregada de gestionar l'arribada de refugiats sirians a Malgrat i la demanda de més inversions a Ona Malgrat han centrat la intervenció dels regidors en el torn de precs i preguntes.

Galeria d'àudios

Canal Ivoox Ona Malgrat

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits