malgratcomunicacio.cat

En directe

Un dels electors votant. Foto: premsa Ajuntament

La participació a Malgrat a les 13h és del 37,85%

És un 5% més que en les eleccions del 25 de novembre de 2013. Els col·legis Montserrat, Chanel i Fonlladosa han estat els que han enregistrat una participació més alta. El que menys ha estat el Marià Cubí.Publicat:
27-09-2015 / 14:02:26
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

La participació a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge està sent força alta. Fins les 13h havien votat 5.063 persones, un 37,85% dels electors. Això representa una mica més d’un 5% que en les anteriors eleccions del 25 de novembre de 2013, quan van votar 4.374 malgratencs i malgratenques.

Per col·legis, el que ha tingut una participació més alta ha estat el Montserrat amb un 42,86%, seguit del Chanel amb un 41,49% i de l’escola Fonlladosa amb un 38,27%. El col·legi electoral amb menys participació ha estat el Marià Cubí, amb un 32,38%.

Segons han informat des des de l’Ajuntament, totes les meses electorals s’han pogut constituir tal i com estava previst. Ho ha explicat Sara Salmerón, presidenta d’una de les meses electorals del col·legi situat a la Biblioteca La Cooperativa. Per la seva banda, l’alcalde Joan Mercader ha explicat que la jornada ha començat amb normalitat i ha fet una crida a la participació.

Un total de 13.378 malgratencs i malgratenques tenen dret a vot aquest diumenge en les eleccions al Parlament de Catalunya. A Malgrat hi ha 7 col·legis electorals: Biblioteca la Cooperativa, Col·legi Chanel, Pavelló Germans Margall, Col·legi Marià Cubí, IES Ramon Turró i Darder, Col·legi Montserrat i Escoles Fonlladosa. En total són 28 meses on es pot votar fins les vuit del vespre. Avui, els electors han d’escollir els 135 diputats del Parlament: 85 a la demarcació de Barcelona, 18 a Tarragona, 17 a Girona i 15 a Lleida. La majoria absoluta està fixada en 68 diputats.

Es tracta d’unes eleccions que han comptat amb una campanya força polaritzada, amb la independència com a tema gairebé únic i tres blocs de partits: els partits que defensen la secessió, els que volen la continuïtat de Catalunya dins Espanya però redefinint alguns aspectes i els que volen mantenir la situació actual. A Malgrat han fet actes de campanya Junts pel Sí, la CUP i el PSC. En aquests comicis s’espera una participació especialment alta, fet que tradicionalment afavoreix a les formacions d’esquerres. Enguany, però, tots els escenaris són oberts.

Ona Malgrat ofereix butlletins informatius cada hora amb informació del desenvolupament de la jornada electoral i les dades de participació. També hi haurà un butlletí resum al final de la jornada, amb les dades de l’escrutini a Malgrat de Mar. Podeu seguir la jornada electoral a Malgrat a través de malgratcomunicacio.cat, la web municipal ajmalgrat.cat i les xarxes socials d’Ona Malgrat i de l’Ajuntament.

Enllaços relacionats
Avanç de participació

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits