malgratcomunicacio.cat

En directe

Detall de la sala de plens de l'Ajuntament. Foto: Premsa Ajuntament

La moció sobre l’estelada i l’ordenança per la regulació d’associacions i clubs de cannàbis, temes centrals del Ple de l’agost

La sessió plenària també ha designat Ramir Roger (ERC) com a representant de l’Ajuntament a l’AMI i Mireia Castellà (JuntsxMalgrat) com a suplent. La moció per penjar una estelada al balcó de l'Ajuntament el dia 11 de setembre ha estat rebutjada.Publicat:
06-08-2015 / 15:31:17
Actualitzat:
10-08-2015 / 11:08:49

La moció presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que demanava la col·locació de l’estelada al balcó de l’Ajuntament i l’aprovació inicial de l’ordenança municipal que ha de regular el funcionament de les associacions i clubs de cànnabis han estat els temes que han centrat bona part del debat dels regidors al Ple ordinari del mes d’agost de l’Ajuntament de Malgrat que s’ha celebrat aquest dijous al vespre.

La moció sobre la col·locació de l'estelada ha obtingut el suport dels regidors d’ERC, la CUP i un regidor de CiU, l’abstenció de JuntsxMalgrat i els vots contraris del PSC. Les regidores Neus Serra (CiU) i Ana Vega (PP) han estat absents del plenari. Donat que s’ha produït un empat de vots ha calgut una segona votació en la que el vot de qualitat de l’alcalde ha desfet l’empat, per la qual cosa la moció no ha estat aprovada.

Un altre punt de l’ordre del dia que ha generat força debat entre els regidors ha estat la designació del representant de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI). El regidor d’ERC Ramir Roger serà el representant del consistori a l’AMI i Mireia Castellà (JuntsxMalgrat) suplent. Finalment aquest punt s’ha aprovat per unanimitat.

La reunió amb els veïns del carrer Sant Esteve i els Happy Foodtrucks, als precs i preguntes

Altres temes que han originat debat al Ple de l’Ajuntament han estat una reunió amb els veïns del carrer Sant Esteve i la Fira d’Estiu amb el Happy Foodtrucks. La CUP ha criticat que l’equip de govern no permetès l’entrada dels seus regidors a la reunió.

L’alcalde ha replicat que es tractava d’una reunió de treball que l’Ajuntament va convocar amb els veïns per explicar-los l’estat d'un estudi urbanístic en aquesta zona i no amb els grups de l’oposició. Per altra part els regidors de la CUP també han criticat que els establiments de restauració no poguessin vendre begudes a la Fira d’Estiu, fet “que perjudica el comerç local”. L’alcalde ha dit que “també s’hauria de preguntar als establiments del voltant, ja que sembla que estan molt contents per la feina que els va originar la fira”.

Plebiscit malgratenc

L’anècdota del Ple l'ha protagonitzat un veí que, a les acaballes de la sessió i per sorpresa de tots els assistents, ha proposat “un plebiscit per canviar el nom del poble” ja que, segons ha dit, “l’origen del nom de Malgrat de Mar evidencia que les persones no venien aquí a gust”. El veí ha preguntat quantes firmes es necessiten per engegar una iniciativa d’aquest tipus i ha anunciat la seva voluntat de demanar hora per veure's amb tots els regidors del consistori.Galeria d'àudios

Canal Ivoox Ona Malgrat

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits