malgratcomunicacio.cat

En directe

Oficina de treball de la Generalitat. Foto: Web gencat.cat

74 aturats menys a Malgrat durant el mes de juliol

L'atur ha tornat a experimentar un descens seguint la tendència de la comarca i el país. Per altra banda, la Xarxa d'Observatoris del Desenvolupament Econòmic Local, a la que pertany el Maresme, ha estrenat un nou sistema per mesurar l'atur.Publicat:
06-08-2015 / 12:33:19
Actualitzat:
06-08-2015 / 15:38:00

L'atur ha tornat a baixar a Malgrat de Mar durant el mes de juliol. Ara, al poble hi ha 74 persones aturades menys que el mes de juny, el que suposa una disminució en termes relatius del 5,75% segons el report que elabora mensualment l'Observatori per al Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. La variació respecte al mateix període de l'any passat encara és més positiva: la reducció de l'atur a Malgrat ha estat del 13,43%, el que representen 188 persones aturades menys. En aquests moments, la taxa d'atur a Malgrat de Mar és del 14,98%, per sota de la mitjana comarcal, que és del 16,16% però superior a la provincial (14,72%) i a la del conjunt català (14,52%), seguint la tendència de tota la comarca.

Al Maresme l'atur s'ha reduït en 495 persones respecte al mes de juny i el 94,7% de les persones que han sortit de la llista de demandats d'ocupació han estat homes. A nivell municipal, de les 30 poblacions del Maresme, la xifra de persones aturades ha baixat en 19 i en els 11 municipis restants o s'ha quedat estable o ha experimentat un petit increment. La reducció de l'atur ha afectat a tots els grups d'edat i a tots els sectors econòmics.

Mataró, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Tordera i Calella són els municipis que han registrat unes xifres absolutes més voluminoses de reducció de l'atur.

Nou mètode per calcular la taxa d'atur

A partir d'aquest mes, la Xarxa d'Observatoris del Desenvolupament Econòmic Local, a la qual pertany el del Maresme, ha començat a aplicar un nou mètode de càlcul. Per tal d'unificar les diferents metodologies utilitzades a les administracions catalanes, la Xarxa ha adoptat el mètode de càlcul de la taxa d’atur registral del Departament d’Empresa i Ocupació (DEMO).  La taxa d’atur registral calculada pel DEMO mesura la relació entre l’atur registrat i una aproximació a la població activa registrada, calculada com la suma de l’atur registrat i l’afiliació a la Seguretat Social de la població de 16 a 64 anys resident en el territori considerat.

Com que el DEMO només publica les taxes d’atur registral totals i amb periodicitat trimestral, s'ha dissenyat un mètode que actualitza mensualment la població activa i la taxa d’atur registral i estima mensualment les taxes d’atur registral per sexe i per grups d’edat decennals. Podeu ampliar informació sobre la nova metodologia de càlcul aquí.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits