malgratcomunicacio.cat

En directe

El

Detecten una plaga de xinxa a alguns plàtans del poble

Es tracta d'un petit insecte de color ataronjat i inofensiu per a l'home. L'Ajuntament està fent un seguiment setmanal de l'evolució de la població d'aquest insecte, que s'ha detectat en alguns arbres de les avingudes Costa Brava i Països Catalans.Publicat:
03-08-2015 / 14:09:39
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

El Servei d'Espais Verds de l'Ajuntament ha detectat l'aparició d'una plaga de xinxes a alguns plàtans del poble. Es tracta d'un petit insecte de color ataronjat i inofensiu per a l'home que rep el nom de «Belonochilus numenius». L'Ajuntament està fent un seguiment setmanal de l'evolució de la població d'aquest insecte, que s'ha detectat en alguns arbres de les avingudes Costa Brava i Països Catalans.

El cap del Servei Municipal d'Espais Verds, Carles Garcia, ha explicat que la xinxa és un insecte que no fa mal a l'arbre ni a les persones. Viu als plàtans i s'alimenta del seu fruit. Tot i així, es pot trobar sobre el mobiliari urbà i fins i tot, pot arribar a entrar a cases, perquè és força bellugadís.

Malgrat de Mar va ser, fa 7 anys, dels primers municipis de Catalunya a fer una Gestió Integrada de Plagues, una tècnica que permet el control de les plagues dels espais verds amb sistemes respectuosos amb el medi ambient. La Gestió Integrada de Plagues prioritza l'ús d'enemics naturals de les plagues enfront de sistemes menys sostenibles, com l'ús de productes fitosanitaris. Des de fa dos anys, a més, existeix un Reial Decret que obliga als municipis a realitzar el control de plagues amb sistemes de Gestió Integrada. Carles Garcia ha explicat que per intentar combatre la plaga s'intentarà fer servir productes naturals.

L'Ajuntament de Malgrat fa un seguiment dels plàtans del municipi i de l'evolució de la població de la xinxa per prendre en els propers dies les decisions oportunes i per evitar les molèsties que aquest insecte pugui causar.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits