malgratcomunicacio.cat

En directe

La revista Som-hi! deixa de publicar-se aquest juliol

La revista Som-hi! deixa de publicar-se després de 38 anys

Aquest mes de juliol la revista malgratenca publica el seu darrer número, que contindrà una relació dels col·laboradors que ha tingut la publicació i fotografies d’articles i portades.Publicat:
21-07-2015 / 15:04:50
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

La revista malgratenca Som-hi! publica el seu darrer número aquest mes de juliol. Els seus responsables han decidit no continuar amb la publicació perquè “ja fa molts anys que el Som-hi! no fa la funció de revista periodística” segons ha explicat a Ona Malgrat el coordinador de la publicació, Antoni Monguilod.

Monguilod diu que “el número de col·laboradors ha anat a la baixa en els darrers anys i des de fa un temps ens limitem a recollir les aportacions dels lectors i publicar-les”. A mitjans dels anys 90 l’entitat que gestiona la revista ja es va plantejar el tancament per la devallada de col·laboradors, ja que els que hi havia “acabaven els estudis, trobaven feina i marxaven però com que la gent encara enviava cartes vam considerar deixar la revista com una finestra oberta al poble per tal que la gent es pogués expressar” diu Monguilod.

Però a finals del 2012 es va tornar a abordar el tema del tancament en una assemblea per intentar donar sortida als problemes econòmics de l’entitat. “Llavors es va decidir que la maquetació de la revista la faríem nosaltres mateixos, ja que suposava un cost important” explica Antoni Monguilod. A partir de llavors, coincidint amb el número 400, també es va posar en marxa el blog –Som-hi Digital- i la pàgina de Facebook, dues eines que, de moment, no es tancaran.

“Durant aquest últim any gairebé no han arribat cartes i llavors ens hem plantejat si valia la pena tant d’esforç per una eina que ja no s’utilitza prou. I no només és la maquetació, són moltes feines que s’han de fer i no hi ha ningú disposat a continuar”.

Però el tancament de Som-hi! no és únic a Catalunya. En els últims anys, moltes revistes de poble han desaparegut per la falta de relleus. Monguilod ho atribueix a que “avui dia la gent té més dificultats per guanyar-se la vida que abans. Tu pots fer voluntariat si tens la vida més o menys resolta però sinó és impossible. A més, abans l’esforç per la cosa pública era natural. Hi ha via una eufòria per recuperar les llibertats”. Per altra banda, Antoni Monguilod considera que, amb la desaparició de Som-hi!, “Malgrat queda orfe de mitjans de comunicació. Facebook no arriba a tothom i tot i que els joves no compren la revista, sí que la llegeixen si la troben a casa dels pares”.

Som-hi! va nèixer l’any 1977 arran de l’inquietud d’un grup de joves que ja feia anys que buscaven la manera legal de posar en marxa una publicació local. L’any 1994 l’empresa editora de la revista es va convertir en una entitat sense ànim de lucre que avui aplega uns 30 socis amb una mitjana d’edat de 60 anys. Fins ara, s’editaven 600 exemplars mensuals que es venen a un preu d’1,50 euros a les llibreries del poble. La revista també compta amb uns 300 suscriptors.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits